Arafat: O parte din mortalitatea în urma accidentelor rutiere s-a mutat în spitale

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a spus, miercuri, la un seminar pe probleme de siguranţă rutieră, că o parte din mortalitatea înregistrată în accidente rutiere s-a mutat în spitale, pentru că intervenţiile rapide menţin victimele în viaţă până când ajung la spital.

35 afișări
Imaginea articolului Arafat: O parte din mortalitatea în urma accidentelor rutiere s-a mutat în spitale

Raed Arafat: O parte din mortalitatea în urma accidentelor rutiere s-a mutat în spitale (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Raed Arafat a spus, după seminarul de siguranţă rutieră din cadrul proiectului Lifesaver, că autorităţile române mai au mult de lucru până când vor reuşi performanţa de a avea drumuri sigure.

"Avem impact datorită acţiunilor Poliţiei, datorită introducerii unui sistem de urgenţă mai performant care a dus la reducerea mortalităţii stradale, astfel că o parte (din mortalitate, n.r.) s-a mutat la spital", a spus Raed Arafat, referindu-se la scăderea numărului victimelor în urma accidentelor de transport.

El a explicat că multe victime care nu puteau fi salvate pe loc au ajuns să supravieţuiască până când ajung la spital, însă o parte din acestea mor acolo.

Subsecretarul de stat a mai spus că în Bucureşti, în ultimii doi ani, s-a evidenţiat o scădere importantă a numărului accidentelor grave şi a victimelor, fapt ce coincide cu implementarea SMURD în Capitală.

"Este o acţiune integrată, comună. Cu cât avansează sistemul de urgenţă, cu cât prevenirea este mai bună, va scădea şi numărul de victime", a subliniat Arafat.

Acesta a precizat că SMURD are aproximativ 50.000 de intervenţii pe an în Capitală, iar dacă se pun şi ambulanţele spitalelor numărul ajunge la sute de mii de intervenţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici