Arafat precizează că rata de vaccinare este mică în rândul pompierilor. „Sunt nişte idei care sunt răspândite printre ei”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, că în instituţia pe care o conduce procentul celor vaccinaţi a depăşit 80%, dar între pompierii din ţară procentul este foarte mic, de 38 - 39%.

1068 afișări
Imaginea articolului Arafat precizează că rata de vaccinare este mică în rândul pompierilor. „Sunt nişte idei care sunt răspândite printre ei”

Arafat precizează că rata de vaccinare este mică în rândul pompierilor. „Sunt nişte idei care sunt răspândite printre ei”

Raed Arafat a fost întrebat, vineri seara, care este procentul celor vaccinaţi la DSU, dar în rândul pompierilor procentul este foarte mic.

„Depăşeşte 80% la DSU, dar numărul de personal nu e aşa de mare. Suntem 100 şi ceva de oameni. (...) Pompierii (...) ultima evaluare era în jur de 38 - 39% cel puţin. E puţin. Şi nu numai la ei, în general avem acest lucru, nu e nimic de ascuns. Discutăm, explicăm. Sunt nişte idei care sunt răspândite printre ei, pe care le-au preluat poate de la social media. (...) Nu am cifră separată (pentru SMURD – n.r.)”, a spus Raed Arafat, vineri seara, la Digi 24.

În unităţile de primir urgenţe, la medici, procentul de vaccinare este mult mai mare, însă la asistenţi şi la personalul auxiliar este mai scăzută rata de vaccinare.

Arafat a mai spus că este îngrijorător că intră cazuri multe zilnic în Terapie Intensivă şi sunt şi tineri.

„Azi noapte am fost sunat de comandantul pompierilor de la Bistriţa să îmi spună de decesul unui subofiţer de 44 de ani, din păcate nevaccinate. Câteva zile la terapie Intensivă, intubat, după care, din păcate, decedat. Astea sunt situaţii cu care ne confruntăm acuma”, a mai spus Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici