Argeş: Candidat PMP internat la spital acuză un angajat al Primăriei că l-a accidentat intenţionat

Candidatul PMP la funcţia de primar al comunei Vultureşti din Argeş, Relu Arsenescu, acuză un angajat al Primăriei că l-a lovit cu maşina şi l-a bătut, la îndemnul edilului suspendat (PSD), a cărui cumnată candidează şi ea, în timp ce bărbatul acuzat, Ion Costea, spune că el a fost cel atacat.

400 afișări
Imaginea articolului Argeş: Candidat PMP internat la spital acuză un angajat al Primăriei că l-a accidentat intenţionat

Argeş: Candidat PMP internat la spital acuză un angajat al Primăriei că l-a accidentat intenţionat (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

Relu Arsenescu, candidatul PMP la funcţia de primar al comunei Vultureşti, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că miercuri seara mergea cu bicicleta şi a fost acroşat de o maşină la volanul căreia se afla un angajat al Primăriei, Ion Costea.

Arsenescu a afirmat că şoferul care l-a lovit cu maşina l-a şi bătut, i-a furat telefonul mobil şi un lanţ din aur.

"Mă deplasam cu bicicleta personală către un loc de muncă în centrul comunei Vultureşti. Pe drum am fost acroşat de o maşină, în dreptul unei fântâni. Şoferul a oprit, a coborât din maşină şi cu o vergea metalică, telescopică, m-a lovit. Se văd urmele şi pe mână şi în dreptul coastelor. Mi-a furat şi telefonul şi lanţul de aur, de 32 de grame. A făcut asta pentru că e împins de la spate de anumite persoane. E vorba de alegerile care urmează, unde şi eu sunt unul dintre candidaţi. E clar, domnul Poşircă (Liviu Poşircă, primarul suspendat al comunei - n.r.), preşedintele PSD la Vultureşti, (a cărui cumnată candidează şi ea la Primăria Vultureşti - n.r.) îşi împinge oamenii să recurgă la aceste şiretlicuri", a declarat Relu Arsenescu.

La rândul său, Ion Costea a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că victima a fost el.

"Eram la un izvor, luam apă de băut. Eu eram staţionat cu maşina, cu motorul oprit. El a trecut cu bicicleta, a oprit în dreptul maşinii, m-a scuipat şi a început să mă înjure, că sunt cu Liviu Poşircă pe mână, că ne aranjează el pe amândoi şi a sărit să dea în mine. În momentul ăla eu m-am apărat, am ripostat, că mi-a dat cu piciorul în coaste. El a chemat un unchi din apropiere, să mă bată amândoi. Eu am plecat cu maşina. El a sunat la 112, că l-am lovit cu maşina. La faţa locului a venit Poliţia, a constatat. (...) Nu i-am luat nimic. Sunt doar minciuni. El mă şicanează de mult. Soţia mea, după un accident auto, n-a mai trăit mult, iar el m-a acuzat că am otrăvit-o, să scap de ea, să moară; mă sună cu număr ascuns, vine la mine la poartă noaptea, îmi vorbeşte urât", a declarat Ion Costea.

Totodată, primarul suspendat al localităţii Vultureşti, Liviu Poşircă, spune că acuzaţiile candidatului PMP sunt nefondate.

"La fiecare mandat care candidează, el are isteria asta politică. Vrea să fie primar, dar nu ajunge niciodată să fie nici măcar consilier local, pentru că în Vultureşti a creat numai probleme şi de fiecare dată generează câte o situaţie ca asta. În 2012 a înscenat că băiatul lui a fost sechestrat. Procuratura a demonstrat că nu a fost real. Aşa va ieşi şi acum, că era băut pe bicicletă şi că l-a provocat pe Ion Costea ca să însceneze acest accident. El a crezut că angajatul Primăriei era băut şi îl poate lăsa fără permis", a afirmat Liviu Poşircă.

Relu Arsenescu a fost internat la Spitalul Judeţean Argeş, iar medicii declară că loviturile pe care le are nu îi pun viaţa în pericol.

"Pacientul a ajuns la spital miercuri seara. La ora 19.00 a fost internat pe Secţia de Neuro-Chirurgie, cu contuzii şi traumatism cranian minor inchis", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş, Marius Pascu.

Pe de altă parte, Poliţia a deschis dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.

"Accidentul a avut loc în localitatea Vultureşti. Un bărbat care circula pe bicicletă a fost acroşat de un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani. Biciclistul a fost rănit uşor. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Dosarul este înregistrat la Poliţia Mioveni", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Mădălina Sima.

PMP arată, într-un comunicat de presă, că incidentul a avut loc după ce candidatul partidului s-a prezentat la Primărie pentru o adeverinţă, moment în care i-a sugerat Irinei Poşircă, angajată a administraţiei locale şi candidat la alegeri, să îşi ia concediu pe perioada campaniei electorale. "Ion Costea, angajat al Primăriei ca şofer pe buldoexcavator, prezent la discuţie, le-a spus colegilor că Relu Arsenescu <nu va prinde alegerile> şi a promis că se va ocupa personal de el. S-a <ocupat> chiar în aceeaşi zi: l-a urmărit şi, când a prins momentul, l-a lovit cu maşina, l-a dat jos de pe bicicletă şi l-a lovit de mai multe ori cu o bâtă", se arată în comunicat.

De asemenea, PMP susţine că, în urmă cu trei săptămâni, candidatul PMP a fost ameninţat de către apropiaţi ai primarului suspendat, pentru a-l face să renunţe la candidatură. Relu Arsenescu a sesizat atunci Poliţia referitor la ameninţările primite, "fără rezultate concrete".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici