Argeş: Douăzeci de persoane, la spital după ce au acuzat stări de rău la croitoria unde lucrau

Douăzeci de angajaţi ai unei croitorii din localitatea Bascov, judeţul Argeş, au ajuns, luni, la spital după ce au acuzat stări de rău si ameţeli la locul de muncă, muncitorii spunându-le medicilor că în zonă se simţea un miros puternic de sulf.

30 afișări
Imaginea articolului Argeş: Douăzeci de persoane, la spital după ce au acuzat stări de rău la croitoria unde lucrau

Argeş: Douăzeci de persoane, la spital după ce au acuzat stări de rău la croitoria unde lucrau (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, comisar Dănuţ Dinu, dispeceratul poliţiei a fost anunţat că 20 de persoane care lucrează la o croitorie din localitatea argeşeană Bascov au acuzat stări de rău la locul de muncă.

"Este vorba de o croitorie din Bascov, persoanele au acuzat stări de rău. Sunt 20 de angajaţi ai unei croitorii. Este vorba, din primele constatări, de o intoxicare cu o substanţă necunoscută", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Cele douăzeci de persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Piteşti fie cu ambulanţele fie cu maşinile personale.

Angajaţii croitoriei le-au spus medicilor că în zonă se simţea un miros puternic de sulf.

Potrivit medicului Nicoleta Nistor de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, cinci dintre cele 20 de angajate au fost perfuzate.

"Pacientele au primit tratament acordat de către medicii de pe ambulanţe şi apoi la spital, ele au acuzat greaţă, cefalee, dureri de cap şi de ceafă, cauza pare a fi intoxicaţie cu monoxid de carbon, gaze. Starea lor este stabilă în acest moment", a declarat medicul Nicoleta Nistor.

La faţa locului au ajuns reprezentanţi ai Poliţiei, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Argeş şi ai societăţii de apă din Bascov, care urmează să stabilească împrejurările în care a avut loc incidentul, existând suspiciunea că acesta ar fi fost cauzat de emanaţiile provenite de la un canal, însă nu este exclusă nici o intoxicaţie cu monoxid de carbon.

"Urmează să se stabilească de unde provine sursa incidentului. În zonă nu este reţea de gaz metan, iar dacă ar fi fost cauzat de canalizare s-ar fi simţit şi la cartierul de blocuri aflat în apropiere.Vom vedea despre ce este vorba", a declarat şeful Biroului Termoficare din cadrul Primăriei Bascov, Tudorică Lungu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici