Argeş: O nouă avarie la conducta de petrol din Băbana

O nouă avarie s-a produs, joi, la conducta de petrol din comuna argeşeană Băbana care s-a fisurat cu o zi în urmă şi din care s-a scurs aproape o tonă de ţiţei, de această dată fiind afectate două gospodării, patru terenuri agricole şi un lac cu peşte.

30 afișări
Imaginea articolului Argeş: O nouă avarie la conducta de petrol din Băbana

Argeş: O nouă avarie la conducta de petrol din Băbana (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit primarului comunei Băbana, Vasile Ivan, sătenii din zona în care s-a produs defecţiunea au început imediat să sape un şanţ pentru a împiedica produsul petrolier să ajungă în râul Vîrtej. El a spus că ţiţeiul s-a scurs pe patru terenuri agricole, în două gospodarii şi într-un lac cu peşte care aparţine unui localnic.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş au precizat că în urma avariei produse cu o zi în urmă pomparea ţiţeiului prin conducta respectivă a fost oprită, fiind reluată joi după-amiază. La scurt timp de la reluarea pompării, conducta s-a fisurat din nou, la o distanţă de aproximativ opt kilometri de zona în care s-a produs avaria de miercuri, a declarat locotenent colonel Virgil Craiu de la ISU Argeş.

Conform reprezentantului ISU, cantitatea de ţiţei revărsată din conductă este mai mică, în comparaţie cu ziua precedentă, iar pomparea petrolului pe conducta în cauză a fost oprită din nou.

La ora transmiterii acestei ştiri, localnici şi pompieri interveneau pentru a colecta petrolul scurs din conductă.

În acest caz au fost anunţaţi reprezentanţii Gărzii de Mediu şi proprietarul conductei, societatea Petrom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici