Arhiepiscopia Catolică: Cathedral Plaza nu poate intra în legalitate. Primarul să emită actul

„Cathedral Plaza nu poate intra în legalitate. Primarul general este obligat să emită actul de respingere a cererii de intrare în legalitate”, transmite, vineri seara, Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti, după ce Tribunalul Bucureşti a respins cererea de a intra în legalitate cu Cathedral Plaza.

200 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopia Catolică: Cathedral Plaza nu poate intra în legalitate. Primarul să emită actul

Tribunalul Bucureşti a respins cererea Milllenium Building Development SRL de a intra în legalitate cu construcţia Cathedral Plaza, obligându-l în acest fel pe Primarul general al Bucureştiului să continue demersurile de desfiinţare a acestei construcţii nelegale, transmite Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti.

„După 9 ani în care s-au încercat toate tertipurile juridice pentru intrarea în legalitate, clădirea „Cathedral Plaza” rămâne aşa cum este: o mostră a modului brutal în care a fost încălcată legea, o dovadă a complicităţii celor care au conceput, avizat şi autorizat această clădire, un tablou al incapacităţii autorităţii locale de a reinstaura legalitatea şi a aduce terenul la starea iniţială în mandatele anterioare a doi primari generali, o breşă în decizia politică şi administrativă tributară unor interese sau presiuni ale afaceriştilor care înţeleg greşit noţiunea de investitor, confundând-o cu cea de cuceritor sau stăpân. După condamnări succesive ale actului de autorizare, ale edificării şi ale menţinerii construcţiei, pronunţate de cele mai diverse autorităţi şi instituţii, de numeroase instanţe din Bucureşti şi din ţară, de organizaţii neguvernamentale, ultima încercare de menţinere a clădirii ilegale se dovedeşte a fi un eşec, menit să confirme că în România trebuie să înceteze odată pentru totdeauna harababura din domeniul urbanismului şi al autorizării construcţiilor”, potrivit unui comunicat transmis de Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti.

„Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti a dovedit ataşamentul neclintit faţă de valorile arhitecturale, de patrimoniu cultural şi bisericesc, încercând să fie un exemplu demn de urmat pentru toţi cei care sunt vătămaţi de interesele pecuniare ale unor conducători vremelnici ai administraţiei. Îndemnul nostru este: aveţi curaj, nu cedaţi în faţa presiunilor, nu vă lăsaţi îngenuncheaţi de calomnii, credeţi în reuşita voastră, respectaţi legea pentru a fi respectaţi!”, a declarat Înalt Preasfinţitul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a respins cererea de intrare în legalitate a Cathedral Plaza, anunţă primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan: „Poziţia mea constantă a fost de respingere a cererii de intrare în legalitate şi de desfiinţare a clădirii”. El a amintit că litigiul a început în 2013 şi s-a finalizat vineri în primă instanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici