Arhiepiscopul Romanului îndeamnă preoţii la rugăciuni speciale după tragedia din Neamţ

  • Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, le-a transmis tuturor preoţilor să spună rugăciuni speciale în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în tragedia de la Neamţ şi pentru însănătoşirea celor bolnavi.
  • La spitalul din Neamţ este internat şi un preot.
368 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopul Romanului îndeamnă preoţii la rugăciuni speciale după tragedia din Neamţ

Arhiepiscopul Romanului îndeamnă preoţii la rugăciuni speciale după tragedia din Neamţ

ÎPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a transmis că este alături de familiile îndoliate în urma tragediei în care 10 oameni au murit, la ATI Piatra Neamţ.

„În aceste momente de grea încercare suntem alături de familiile îndurerate ale căror apropiaţi şi-au pierdut viaţa în această tragedie, rugând pe Dumnezeu să odihnească în Raiul desfătării sufletele celor pe care i-a chemat, iar celor care au fost victime directe sau colaterale ale acestei tragedii, Dumnezeu să le toarne ulei şi vin pe rănile lor trupeşti şi sufleteşti”, a spus ÎPS Ioachim.

Acesta a mai spus că îndeamnă slujitorii sfintelor altare ca duminică, la Proscomidie, „să adauge o miridă şi să înalţe rugăciuni speciale pentru cei bolnavi de aici şi de pretutindeni, dar în mod deosebit să înalţe un gând la Dumnezeu pentru părintele Ioan Antistescu, un om al liturghiei, care în aceste momente se află în spitalul de la Piatra Neamţ luptându-se pentru propria viaţă”.

„Reamintim preacucernicilor părinţi să continuie rugăciunile pentru îndepărtarea molimei şi să citească rugăciunea specială la sfârşitul Sfintei Liturghii stabilite de cancelaria Sfântului Sinod”, a mai spus ÎPS Ioachim.

Înaltul ierarh a mai spus că se roagă pentru ca Dumnezeu să dăruiască răbdare şi pricepere cadrelor medicale „pentru tămăduirea grabnică a celor pe care îi îngrijesc”.

Bilanţul incendiului de la secţia de Terapie intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ se ridică la 10 morţi şi 7 răniţi, între care medicul de gardă care a încercat să îşi salveze pacienţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici