Arme, muniţie şi trofee, confiscate de poliţişti din locuinţa unui bărbat din Alexandria - VIDEO

Mai multe arme de vânătoare şi de foc, muniţie, săbii şi trofee au fost confiscate de poliţişti în urma unei percheziţii la locuinţa unui bărbat din Alexandria, acesta fiind arestat preventiv, sâmbătă, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic.

2160 afișări
Imaginea articolului Arme, muniţie şi trofee, confiscate de poliţişti din locuinţa unui bărbat din Alexandria - VIDEO

Arme, muniţie şi trofee, confiscate de poliţişti din locuinţa unui bărbat din Alexandria

Ofiţeri ai Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, lucrători ai SIIAS şi poliţişti de la IPJ Teleorman au făcut, vineri, o percheziţie la locuinţa lui Sorin D. (34 de ani), din municipiul Alexandria, deţinător legal de arme de vânătoare, de colecţie şi de autoapărare, informează Poliţia Române.

Anchetatorii au găsit, în urma percheziţiei, patru arme de vânătoare, cu glonţ şi cu alice, trei arme de tir sportiv, cu lunetă, două arme de autoapărare, cu bile de cauciuc şi cu gaze, o armă de colecţie de calibrul 7,62, prevăzută cu lunetă, şi o arbaletă de tir sportiv, toate fiind deţinute legal.

"Cu excepţia armei de vânătoare cu alice, toate celelalte arme prezintă modificări la gura ţevii prin efectuarea de filet exterior mascat cu o piuliţă care prin eliminare poate să permită montarea prin înşurubare a dispozitivelor de diminuare a zgomotului (amortizor)", a precizat Poliţia Română.

Poliţiştii au mai descoperit un pistol cu glonţ, de calibrul 7,65 mm, cu două încărcătoare aferente şi 320 de cartuşe cu glonţ de acelaşi calibru, deţinute ilegal. Pistolul avea pe exterior, la capătul ţevii, un filet de aproximativ un centimetru, ce permite montarea amortizorului.

Video stirileprotv.ro

Totodată, în urma percheziţiei anchetatorii au mai găsit trei dispozitive tip amortizor de zgomot, ce pot fi montate la toate tipurile de arme găsite, un dispozitiv metalic confecţionat artizanal, în formă de pix disimulat în pistol, ce foloseşte muniţie cu glonţ de calibrul 5,6 mm, o ţeavă de armă cu filet la camera cartuşului, 27 de cuţite de vânătoare, de diferite mărci şi mărimi, şase săbii tip ninja, şapte dispozitive de ochire tip lunetă şi laser, trei binocluri, şase proiectoare, un telemetru pentru aprecierea distanţei şi 2.013 cartuşe de diferite modele şi calibre.

În locuinţa bărbatului au fost descoperite şi şapte trofee, din care două de mistreţ şi cinci de căprior, precum şi patru capete congelate de vânat, din specia căprior, care aveau urme de sânge proaspăt.

Armele, muniţiile şi celelalte bunuri au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Judecătoria Alexandria a dispus arestarea preventivă a bărbatului, pe o perioadă de 29 de zile, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici