Armele dispărute de la Ciorogârla, fără legătură cu jaful de la Braşov

Armele folosite în jaful armat de la casa de schimb valutar din Braşov nu au legătură cu armele care au dispărut de la unitatea militară din Ciorogârla, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Petre Tobă.

150 afișări
Imaginea articolului Armele dispărute de la Ciorogârla, fără legătură cu jaful de la Braşov

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Petre Tobă

Şeful Poliţiei Române a declarat că principalul suspect în cazul jafului armat de la Braşov este recidivist, fiind dat în urmărire generală de IPJ Dolj.

Petre Tobă a mai spus că suspectul este audiat, împreună cu o altă persoană, în vederea administrării probatoriului.

Cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov a fost reţinut de poliţiştii braşoveni, fiind suspect în cazul dublului asasinat de joi, de la o casă de schimb valutar din Braşov.

Peste 100 de persoane au fost audiate în cazul dispriţiei armelor de la Ciorogârla

Chestorul Petre Tobă a mai declarat că procurorii şi poliţiştii au audiat peste 100 de persoane în cazul furtului de armament de la unitatea militară din Ciorogârla.

Chestorul Petre Tobă a mai spus că până în prezent nu s-a expus nicio ipoteză în acest caz.

Poliţiştii organizează, începând de miercuri seară, filtre rutiere în toată ţara, fiind vizate în primul rând Capitala, judeţul Ilfov şi Autostrada Bucureşti-Piteşti, după furtul mai multe arme de la UM 01916 Ciorogârla-Ilfov. Primele verificări au fost făcute în judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi municipiul Bucureşti, după care filtrele au fost extinse în toată ţara, mii de maşini fiind oprite şi verificate de poliţişti.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii Parchetului Militar Teritorial Bucureşti au audiat mai multe persoane, printre care şi pe comandatul UM 01916 de la Ciorogârla, în legătură cu sustragerea a peste 60 de mitraliere şi 25 de pistoale, dar şi a altor echipamente militare.

Citeşte şi:

Arma folosită în atacul de la Braşov - pistol mitralieră de calibrul 7,62

Braşov: Doi morţi şi un rănit, în urma unui atac armat la o casă de schimb

Stănişoară: De la Ciorogârla au fost furate pistoale, pistoale mitralieră şi o puşcă mitralieră (Video)

Depozitul de armament de la Ciorogârla era descuiat - surse -

Ciorogârla: Un depozit de armament a fost spart

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici