Asistenta care a lipit suzeta de gura unui sugar a respectat codul deontologic

Membrii Consiliului etic al Spitalului de Copii "Luis Ţurcanu" din Timişoara au analizat, vineri, cazul asistentei care a lipit cu leucoplast suzeta pe gura băieţelului de două luni şi au decis că angajata "nu a încălcat normele de comportament" şi a "respectat codul de deontologie sanitară".

62 afișări
Imaginea articolului Asistenta care a lipit suzeta de gura unui sugar a respectat codul deontologic

Asistenta care a lipit suzeta de gura unui sugar a respectat codul deontologic (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii "Luis Ţurcanu" din Timişoara, Mihai Gafencu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că membrii Consiliului etic al acestei instituţii s-au autosesizat şi s-au întrunit, vineri, pentru a analiza cazul asistentei care a lipit cu leucoplast suzeta pe gura unui băieţel de două luni.

"Consiliul etic al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii «Luis Ţurcanu» din Timişoara a analizat astăzi (vineri - n.r.) situaţia creată şi folosind documente din mass-media ultimelor trei zile, precum şi informaţiile existente (...) însă în absenţa mamei reclamante, care nu s-a prezentat în ciuda invitaţiei, a concluzionat că nu s-au încălcat normele de comportament, nu se poate reproşa o abatere de conduită profesională, nu au fost încălcate drepturile pacienţilor şi a fost respectat codul de deontologie sanitară", a afirmat Gafencu.

El a precizat că atât concluzia Consiliului etic, cât şi a Comisiei de disciplină a instituţiei vor fi analizate de conducerea spitalului care se va întruni în şedinţă săptămâna viitoare, marţi.

Gafencu a afirmat că mama copilului s-a externat din spital joi, împreună cu bebeluşul, "la cerere şi pe semnătură".

El a precizat că spitalul îşi rezervă dreptul de a acţiona în judecată publicaţiile şi televiziunile care au publicat fotografiile trimise de mama copilului, susţinând că acestea au fost regizate.

O femeie din Timiş a depus reclamaţie la Direcţia de Asistenţă Socială şi la Poliţie, acuzând că, internată fiind în spital cu băieţelul ei în vârstă de două luni, l-a găsit pe acesta cu suzeta lipită de gură, iar asistenta i-ar fi spus că a recurs la această soluţie pentru că "urla ca un nebun".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici