Asistenta maternală, arestată sub acuzaţia de omor deosebit de grav

Asistenta maternală a fost arestată, vineri seară, de Tribunalul Bistriţa-Năsăud, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de omor deosebit de grav.

36 afișări
Imaginea articolului Asistenta maternală, arestată sub acuzaţia de omor deosebit de grav

Asistenta maternală, arestată sub acuzaţia de omor deosebit de grav

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Raluca Moldovan, asistenta maternală a fost prezentată, vineri, judecătorilor Tribunalului Bisitriţa-Năsăud, care au emis pe numele său un mandat de arestare pentru 29 de zile sub acuzaţia de omor deosebit de grav.

În locuinţa asistentei maternale era o curăţeni exemplară

Medicii de la Ambulanţă care au găsit copilul de patru ani ce a murit în timp ce se afla în grija asistentei maternale spun că în locuinţa femeii era o curăţenie exemplară, iar aceasta nu era deloc panicată, cum li s-ar fi părut normal pentru un părinte care are un copil inconştient.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Anca Vituşinschi, a declarat că medicii au fost solicitaţi telefonic la locuinţa asistentei maternale, spunându-li-se că băieţelul ar fi suferit un traumatism cranian, în urma unei căzături cu bicicleta.

Ea a spus că băieţelul era îmbrăcat şi purta căciuliţă, astfel încât unele răni nu erau vizibile, iar atunci când medicii au văzut că era mort au întrebat-o pe femeie dacă nu a observat acest lucru, iar aceasta li s-a părut foarte calmă.

"La faţa locului, am găsit un copil decedat de mai bine de două ore, cu leziuni prin lipsă de substanţă la nivelul urechii, al feţei, cu edeme masive la nivelul capului şi picioarelor, care nu puteau fi produse cu câteva minute înainte, cum informase asistenta în grija căreia se afla copilul. Copilul prezenta leziuni prin lipsă de substanţă de formă circulară la nivelul spatelui, al feselor, la nivelul scrotului, al penisului, lipsa degetelor de la picioare. În orice caz arăta monstruos", a spus Vituşinschi.

Potrivit acesteia, echipa de la criminalistică a stabilit că băiatul a fost ars cu ţigara, şi a murit asfixiat mecanic cu un bol alimentar, prin ruptura gingiilor, a dinţilor.

"A avut şi un traumatism. Copilul a fost lovit de cadă, din câte am înţeles. Leziunile circulare erau de la arsură de ţigară", a spus medicul.

Potrivit sursei citate, în locuinţă era o "curăţenie exemplară", iar celălalt copil aflat în îngrijirea asistentului se afla în bucătărie. Medicul a spus că acesta nu avea leziuni, din câte au observat la o primă examinare, iar când l-a întrebat dacă a fost şi el cu bicicleta, împreună cu copilul de patru ani, le-a răspuns negativ.

"Ceea ce ne-a frapat pe noi era calmul femeii. În mod normal, un părinte care cheamă ambulanţa pentru un copil inconştient este panicat. Era foarte calmă, când am chemat Poliţia a început să se sperie", a menţionat ea.

Potrivit unor surse care cunosc familia Făgărăşan, dar care au dorit să îşi păstreze anonimatul, asistentul maternal avea probleme cu propriii copii, întrucât fata de 19 ani ar fi fost internată la Psihiatrie după ce şi-ar fi bătut mama, iar băiatul în vârstă de 16 ani obişnuia să bea cu prieteni.

Conform surselor citate, fata de 19 ani ar fi fost internată la Psihiatrie, în urmă cu un an, chiar de mama ei, după ce tânăra ar fi bătut-o pe femeie şi ar fi furat bani din casă.

Aceleaşi surse susţin că asistentul maternal s-ar fi plâns că băiatul de 16 ani îi face foarte multe probleme, fiindcă iese seara şi bea împreună cu prietenii.

O femeie din Bistriţa, asistent maternal care avea în grijă doi copii, a fost reţinută, joi seară, de către poliţişti, după ce s-a stabilit că unul dintre copiii pe care îi avea în grijă a murit în urma unor rele tratamente pe care i le-ar fi aplicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici