Asistenţa şefă de la secţia neonatologie din cadrul Maternităţii Giuleşti a demisionat

Asistenta şefă de la neonatologie din cadrul Maternităţii Giuleşti, Doina Pecingină, şi-a dat demisia, în urma scandalului privind bebeluşii arşi în cap cu un dezinfectant, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, directorul spitalului Bogdan Marinescu.

331 afișări
Imaginea articolului Asistenţa şefă de la secţia neonatologie din cadrul Maternităţii Giuleşti a demisionat

Asistenţa şefă de la secţia neonatologie din cadrul Maternităţii Giuleşti a demisionat (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Asistenta şefă de la neonatologie, Doina Pecingină, a spus că nu ştie ce s-a întâmplat săptămâna trecută pentru că a fost în concediu.

"Nu ştiu ce soluţii s-au folosit. Dar, spre binele secţiei, periodic soluţiile se schimbă, pentru ca microbii să nu capete rezistenţă. Se poate întâmpla oricând să greşeşti, pentru că ritmul este mare, personal relativ puţin pentru pretenţiile pe care le avem, pe care mămicile le au. Poate asistenta nu a citit ce scrie pe flacon. Ambele substanţe au aceleaşi culori'', adăuga şefa asistentelor la scurt timp după declanşarea scandalului.

Preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România (OAMMR), Gheorghe Georgescu, a declarat, joi, că vina privind situaţia bebeluşilor aparţine Doinei Pecingină, pentru că nu şi-a desemnat un locţiitor în perioada cât a fost în concediu, precum şi pentru că nu şi-a organizat bine activitatea la nivelul secţiei.

Directorul Maternităţii Giuleşti, doctorul Bogdan Marinescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că arsurile bebeluşilor au fost provocate de un dezinfectant folosit pentru mâini, plăgi şi mănuşi, această substanţă fiind utilizată şi de medicii care intră în blocul operator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici