Asistentul medical din Brăila, condamnat la 8 ani de închisoare după ce a violat zeci de paciente, poate scăpa de după gratii

Asistentul medical din Brăila condamnat la 8 ani de închisoare pentru că a sedat şi violat zeci de paciente poate scăpa de după gratii. Judecătoria Brăila a admis cererea de eliberare condiţionată formulată de bărbat.

29979 afișări
Imaginea articolului Asistentul medical din Brăila, condamnat la 8 ani de închisoare după ce a violat zeci de paciente, poate scăpa de după gratii

Asistentul medical din Brăilă, condamnat după ce a violat zeci de paciente, poate scăpa din închisoare

Viorel Milcu a fost condamnat anul trecut în urma procesului intentat de o adolescentă de 16 ani. Asistentul medical a stat după gratii aproape doi ani, iar luni judecătorii au decis să-i accepte cererea de eliberare condiţionată. Este cea de-a treia cerere, precedentele două fiind respinse de magistraţi.

Decizia de luni poate fi contestată în termen de trei zile.

„Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Milcu Viorel. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului din executarea pedepsei de 8 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 1700/2017 a Judecătoriei Brăila (mandat de executare nr. 1797/2018), dacă nu este arestat în altă cauză. (...) Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, scrie în decizia Judecătoriei Brăila în şedinţă publică.

Viorel Milcu a fost condamnat definitiv la închisoare în anul 2018. Atunci, Curtea de Apel Galaţi l-a pedepsit la opt ani de închisoare pe bărbatul de 60 de ani, acuzat de mai multe femei că le-a sedat şi apoi le-a violat. În plus, bărbatul a fost obligat la plata unor daune morale în valoare de 15.000 de euro.

În timpul procesului, procurorii au demonstrat că acuzatul administra somnifere victimelor pentru a le viola, ceea ce a reieşit din fişele medicale ale spitalului, din reţetele administrate şi din declaraţiile medicilor. Probele ADN au demonstrat că victima de 16 ani a fost violată după ce a fost sedată în timp ce se afla la secţia de Chirurgie a spitalului pentru o operaţie de apendicită. Judecătorii au decis să-l trimită la închisoare pe Viorel Milcu şi în plus l-au obligat la plata unor daune morale în valoare de 15.000 de euro.

Viorel Milcu a fost arestat preventiv în 2016 după ce victima de 16 ani a depus o plângere la Poliţie. Ulterior, zeci de paciente au depus plângere susţinând că au fost violate de asistentul medical.

Taguri:
asistent,
închisoare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici