Asociaţia ACCEPT, după ce a salutat rezultatul referendumului: Drepturile omului nu se votează

Asociaţia ACCEPT salută rezultatul referedumului şi precizează că prin mişcarea #boicot s-a demonstrat că cetăţenii doresc o ţară în care respectul şi egalitatea ghidează societatea, subliniind că prezenţa scăzută la vot arată că românii sunt îngrijoraţi, în realitate, de alte probleme.

3205 afișări
Imaginea articolului Asociaţia ACCEPT, după ce a salutat rezultatul referendumului: Drepturile omului nu se votează

Asociaţia ACCEPT salută rezultatul referendumului. Drepturile omului nu se votează

„Asociaţia ACCEPT salută rezultatul referendumului de astăzi. Împreună, prin #boicot, am arătat că noi, cetăţenii, dorim o Românie a valorilor democratice, o ţară în care respectul, egalitatea şi bunul simţ ghidează societatea. Astăzi am arătat că nu putem fi păcăliţi de o agendă politică care ne îndeamnă la ură şi dezbinare, am arătat că cei mai mulţi dintre noi credem că drepturile omului nu se votează la referendum”, au precizat reprezentanţii ACCEPT printr-un comunicat de presă.

Sursa citată mai spune că prin absenteism, electoratul şi-a afirmat, încă o dată, ataşamentul faţă de parcursul european al ţării noastre şi faţă de valorile noastre comune, bazate pe demnitatea fiecărui om, indiferent de orientarea sa sexuală.

„Prezenţa scăzută la referendumul pentru familia tradiţională demonstrează că, în realitate, românii sunt foarte îngrijoraţi pentru problemele familiilor lor. Dar îi preocupă protecţia reală a familiei, greu încercată de condiţiile sociale şi economice din ţara noastră, şi nu protecţia ei prin modificarea inutilă a unui articol din Constituţie. Românii nu pot fi păcăliţi de ură, ci au nevoie de protecţia substanţială a familiilor lor”, mai arată ACCEPT.

Membrii Asociaţiei subliniază că sunt mândri să facă parte dintr-o societate civilă care a stat acasă unită în faţa „pericolului populismului”.

„Comunitatea persoanelor gay, lesbiene, bisexuale şi transgender face parte din populaţia acestei ţări, şi are în rândul ei numeroase familii care, la acest moment, sunt total lipsite de recunoaştere legală şi protecţie juridică. Este timpul ca statul român, prin autorităţile competente, să asigure drepturi şi obligaţii egale pentru cuplurile de acelaşi sex”, a declarat Florin Buhuceanu, preşedintele Asociaţiei ACCEPT.

Biroul Electoral Central a anunţat duminică prezenţa la vot pentru ora 19.00, în a doua zi a referendumului pentru familie, aceasta fiind de 18,87%

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici