Asociaţia Evoluţie în Instituţie a făcut plângere la DNA împotriva ministrului de Interne şi a şefului Jandarmeriei. Motivul: Raportul despre protestul din 10 august

Asociaţia Evoluţie în Instituţie a precizat că va depune, la DNA, o plângere penală care îi va viza pe Carmen Dan, pe actualul şef al Jandarmeriei, Cătălin Sindile, pe fostul şef al instituţiei, Sebastian Cucoş, pentru că au clasificat ca secret de serviciu raportul privind protestul din 10 august.

578 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Evoluţie în Instituţie a făcut plângere la DNA împotriva ministrului de Interne şi a şefului Jandarmeriei. Motivul: Raportul despre protestul din 10 august

Asociaţia Evoluţie în Instituţie a făcut plângere la DNA împotriva ministrului de Interne şi a şefului Jandarmeriei. Motivul: Raportul despre protestul din 10 august

„Din cauza lipsei de transparenţă de care dau dovadă reprezentaţii coaliţiei PSD-ALDE prin membrii Comisiei de Apărare din cadrul Parlamentului, prin Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, şi prin împuterniciţii Inspector General al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş şi Ionuţ Cătălin Şindile, care au clasificat ca secret de serviciu ”Raportul evenimentelor ce au avut loc la protestul din Piaţa Victoriei din data de 10-11 August 2018”, asociaţia ”Evoluţie în Instituţie” vă face cunoscute următoarele: (...) am formulat o plângere penală ce îi vizează pe numiţii Carmen Daniela Dan, Sebastian Cucoş şi Ionuţ Cătălin Şindile, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Plângerea va fi depusă prin poştă şi va fi trimisă către Direcţia Naţională Anticorupţie”, au anunţat reprezentanţii instituţiei, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, membrii Evoluţie în Instituţie vor contesta clasificarea raportului la instanţa de contencios administrativ.

„Asociaţia ”Evoluţie în Instituţie” reaminteşte opiniei publice că atunci când în discuţie sunt fapte săvârşite de protestatari, ministrul de interne îşi permite să divulge secrete de serviciu. De aceea, pe numele ministrului Carmen Daniela Dan a mai fost formulată o plângere pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare a informaţiilor secret de serviciu sau nepublice prevăzut în art.304 aln. 2. Dosarul 339/P/2018, fiind declinat către Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dispunându-se începerea urmăririi penale in rem. Dacă vorbim de fapte săvârşite de persoane aflate în subordinea dumneaei, aceasta face exces de zel şi clasifică drept secret de serviciu inclusiv informaţii care ar trebui să fie publice. Totodată, EII va contesta la instanţa de contencios administrativ clasificarea acestui raport, considerând că acesta este de interes public şi nu poate fi ţinut la secret faţă de opinia publică”, se mai arată în comunicatul de presă.

De altfel, şi Uniunea Salvaţi România, a transmis, luni, pe Facebook că ministrul de Interne, Carmen Dan, ar trebui să răspundă la mai multe întrebări despre mitingul din 10 august. Partidul îi cere ministrului declasificarea raportului prezentat, „ în caz contrar va ataca decizia în instanţă”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici