ASPA a capturat în 2022 din Bucureşti 1.700 de câini, cei mai mulţi din Sectorul 6

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) Bucureşti a anunţat luni seara că în 2022 a capturat din Capitală aproximativ 1.700 de câini, cei mai mulţi, 381, din Sectorul 6.

162 afișări
Imaginea articolului ASPA a capturat în 2022 din Bucureşti 1.700 de câini, cei mai mulţi din Sectorul 6

Într-o serie de precizări făcute luni seara pe Facebook, ASPA Bucureşti susţine că instituţia este responsabilă de capturarea câinilor fără stăpân care circulă liber şi fără însoţitor pe domeniul public al Municipiului Bucureşti, dar că şi primăriile de sector ar trebui să captureze câini.

„Singura primărie de sector din Bucureşti care are un astfel de serviciu înfiinţat este Primăria Sectorului 1. Acest serviciu capturează câinii de pe raza Sectorului 1 şi îi cazează în adăpostul propriu de la Odăi”, arată ASPA.

ASPA transmite că, în total, în cadrul echipajelor de prindere, sunt angajaţi 13 şoferi şi prinzători, care beneficiază de sprijinul medicilor veterinari colaboratori pentru folosirea armei cu tranchilizant.

„În 2022, ASPA a achiziţionat pentru prima dată instrumente de capturare non-traumatice, precum cuşti-capcană pentru animale mari şi mici, plase de capturare, mănuşi profesionale anti-muşcătură. În dotarea echipajelor existau deja crose pentru contenţie şi arme cu tranchilizant. Au fost cumpărate şi cuşti noi de transport pentru câini, pe două dimensiuni, confecţionate special pentru nevoile echipajelor şi bunăstarea animalelor, precum şi echipamente de protecţie pentru angajaţi. Totodată, au fost reparate maşinile de intervenţie pentru siguranţa angajaţilor şi a animalelor”, transmite autoritatea.

ASPA anunţă că în 2022 a capturat de pe raza Municipiului Bucureşti aproximativ 1700 de câini. Cei mai mulţi câini capturaţi în 2022 au fost ridicaţi de pe raza sectorului 6:
Sectorul 6 – 381
Sectorul 5 – 358
Sectorul 2 – 285
Sectorul 4 – 268
Sectorul 3 – 238
Sectorul 1 – 150.

Câinii ridicaţi de ASPA sunt cazaţi în cele trei centre ASPA Pallady, ASPA Bragadiru şi ASPA Mihăileşti, unde sunt microcipaţi, sterilizaţi, deparazitaţi, vaccinaţi şi promovaţi spre adopţie. ASPA a organizat în ultimii doi ani 63 de târguri de adopţii, au fost adoptaţi peste 3.000 de căţei la târguri sau din adăposturi.

Precizările au fost făcute după ce o femeie care alerga în zona unui lac din Sectorul 6 al Capitalei a murit sâmbătă dimineaţa. Poliţiştii au fost sesizaţi prin apel la 112 despre faptul că aceasta ar fi fost muşcată de câini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici