Astăzi începe prima sesiune de Bacalaureat din acest an. CALENDARUL probelor pe care le vor susţine absolvenţii de liceu

Probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale ale bacalaureatului, sesiunea iunie-iulie 2018, sunt programate în perioada 12-22 februarie 2018. Sunt aşteptaţi să participe cei peste 177.000 de elevi din clasele a XII-a şi a XIII-a, dar şi absolvenţi din promoţiile anterioare.

1654 afișări
Imaginea articolului Astăzi începe prima sesiune de Bacalaureat din acest an. CALENDARUL probelor pe care le vor susţine absolvenţii de liceu

Astăzi începe prima sesiune a Bacalaureatului din acest an. CALENDARUL probelor pe care le vor susţine absolvenţii de liceu

VEZI MAI JOS CALENDAR BACALUAREAT 2018

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se va desfăşura în zilele de 12 şi 13 februarie.

În intervalul 14-15 februarie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B).

Vineri, 16 februarie, respectiv în zilele de 19 şi 20 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale (proba D). Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) - 21 şi 22 februarie.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat din prima sesiune sunt programate între 25 şi 28 iunie.

"Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care permite tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să raspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba", arată Ministerul Educaţiei Naţionale, într-un comunicat de presă remis duminică MEDIAFAX.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, mai precizează ministerul.


CALENDAR BACALAUREAT 2018

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 - 15 februarie).

În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Prima probă scrisă - Limba si literatura română - Ea) - va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă - Eb) este programată marţi, 26 iunie, iar proba Ec) - proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie.

Ultima probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - se va desfăşura joi, 28 iunie.

Cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00).

Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

La fel ca anul trecut, sesiunea a doua a examenului de absolvire a liceului va începe cu probele scrise şi abia apoi vor urma probele orale. Astfel, potrivit calendarului, între 10 - 13 iulie 2018 are loc înscrierea candidaţilor, iar pe 27 iulie, are loc înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.

Pe 20 august, elevii vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 21 august - la Limba şi literatura maternă, 22 august - proba obligatorie a profilului şi pe 23 august - proba la alegere a profilului şi specializării.

Între 24 şi 27 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29 şi 30 august va avea loc evaluarea competenţelor digitale. Pe 30 şi 31 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Pe 1 septembrie vor fi afişate rezultatele (până la ora 12,00) şi vor fi depuse contestaţiile, între orele 12,00 şi 16,00, iar pe 6 septembrie vor fi publicate rezultatele finale.

UPDATE: Informaţii legate de organizarea Bacalaureatului 2018 sunt disponibile aici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici