ATACUL ARMAT DE LA PERLA - Procurorul şef Şelaru: S-a extins cercetarea şi pentru nerespectarea regimului muniţiilor. Vlădan deţinea ilegal 21 de cartuşe

Procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, Valentin Şelaru, a declarat că s-a extins cercetarea penală şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor în cazul lui Gheorghe Vlădan întrucât deţinea nelegal 21 de gloanţe.

269 afișări
Imaginea articolului ATACUL ARMAT DE LA PERLA - Procurorul şef Şelaru: S-a extins cercetarea şi pentru nerespectarea regimului muniţiilor. Vlădan deţinea ilegal 21 de cartuşe

ATACUL ARMAT DE LA PERLA - Procurorul şef Şelaru: S-a extins cercetarea şi pentru nerespectarea regimului muniţiilor. Vlădan deţinea ilegal 21 de cartuşe (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Concret, la percheziţia domiciliară au fost găsite 60 de gloanţe, iar în atacul armat deschis luni la coaforul unde lucra soţia sa a tras 11 cartuşe, toate nimerind persoane, două dintre acestea decedând.

Potrivit legii, Vlădan avea dreptul să deţină legal 50 de cartuşe, astfel că 21 era deţinute nelegal.

În cadrul unei conferinţe de presă, anchetatorul Şelaru a prezentat filmul evenimentelor din coafor, dar şi cartuşe găsite la locuinţa lui Vlădan.

Vlădan avea voie să deţină, conform autorizaţiei de port-armă, 50 de cartuşe cu glonţ cu vârf ascuţit. În locuinţă au fost găsite zece cartuşe retezate, la fel care cele cu care a tras în soţia sa şi casiera coaforului, precum şi în celelalte persoane din unitate.

Cele 21 de cartuşe deţinute ilegal sunt cele cu vârful retezat, cartuşe "model 2009", aşa cum le-a descris procurorul Şelaru.

Din cele 21 de cartuşe atacatorul a folosit 11 la masacrul din coafor, celelalte zece fiind găsite acasă la el cu ocazia percheziţiei

Şelaru a ţinut să precizeze că cele 21 de cartuşe cu vârful retezat nu reprezintă muniţie artizanală, ci doar un alt fel de cartuşe pentru pistolul Glock, totuşi, faptul că aceste cartuşe, create pentru a produce vătămări mai grave ţintei decât cele cu vârful ascuţit, au fost folosite în atacul de la coafor reprezintă pentru anchetatori un indiciu că Vlădan şi-a premeditat fapta.

Concret, gloanţele retezate produc mai multe vătămări, în timp ce cele ascuţite au putere de penetrare mai mare.

Celelalte indicii care susţin teoria premeditării nu au fost dezvăluite de către procurori pe motiv că sunt "date de anchetă".

Şoferul Gheorghe Vlădan, angajat al Policlinicii Ministerului de Interne, se afla în proces de divorţ cu soţia sa, Florina, primul termen de judecată fiind stabilit pentru miercuri, 7 martie.

În cursul zilei de luni, bărbatul, agent de poliţie, a venit de mai multe ori la coafor, soţia sa cerându-i s-o lase în pace, potrivit angajatelor unităţii.

La ora 17.30, bărbatul a intrat în coafor, unde a stat 40 de secunde înainte să deschidă focul, el vorbind chiar la telefon. Apoi, bărbatul a împuşcat-o pe casiera unităţii, apoi pe soţia sa, femeile murind un în braţele celeliale.

Vlădan a continuat să tragă în restul oamenilor ce se aflau acolo.

Două dintre persoane au murit, iar alte şase se află în spital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici