Atacul din spitalul Săpoca, Buzău. UPDATE: Bilanţul morţilor a crescut/ Agresorul, internat din nou la Psihiatrie, pentru a se stabili dacă are discernământ/ Demisie din management

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, luni dimineaţă, că bilanţul morţilor în cazul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca a ajuns la cinci, după ce o pacientă în vârstă de 88 de ani a murit, duminică noaptea, la Floreasca. Atacatorul se află internat provizoriu în acelaşi spital, după decizia judecătorilor în legătură cu arestarea sa. Medicii vor trebui să stabilească dacă bărbatul de 38 de ani a avut discernământ.

9563 afișări
Imaginea articolului Atacul din spitalul Săpoca, Buzău. UPDATE: Bilanţul morţilor a crescut/ Agresorul, internat din nou la Psihiatrie, pentru a se stabili dacă are discernământ/  Demisie din management

Atacul din spitalul Săpoca, Băzău. Agresorul, internat din nou la Psihiatrie, pentru a se stabili dacă are discernământ

UPDATE 9.15 Sorina Pintea anunţă că numărul morţilor în cazul Spitalului Săpoca a ajuns la cinci

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, luni dimineaţă, că bilanţul morţilor în cazul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca a ajuns la cinci, după ce o pacientă în vârstă de 88 de ani a murit, duminică noapte, la Floreasca.

“Din păcate vorbim despre 5 decese, pentru ca unul dintre pacienţii aflaţi la spitalul Floreasca, pacient de 88 de ani, un pacient cu multiple comorbidităţi a decedat în cursul nopţii trecute”, a declarat Sorina Pintea.

Sorina Pintea se află la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău pentru a coordona ancheta internă, după ce cinci persoane au murit şi mai multe au fost rănite grav de un pacient, care i-a atacat cu un stativ de perfuzii.

 

UPDATE 9.09 Managerul de la Săpoca a demisionat

Ministrul Sorina Pintea a declarat că managerul Spitalului de Psihiatrie Săpoca din Buzău a demisionat luni dimineaţă după ce patru pacienţi au murit şi alţi nouă au fost răniţi de un bolnav care i-a atacat cu un stativ de perfuzii.

Sorina Pintea se află la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din Buzău pentru a coordona ancheta internă.


 

ŞTIREA INIŢIALĂ

Bărbatul de 38 de ani acuzat că a omorât patru pacienţi şi a rănit alţi nouă a fost dus duminică după-amiaza la Tribunal, întrucât în cursul zilei s-a aflat sub tratament şi nu a putut fi transportat. El a fost păzit în spital de lucrătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al IPJ Buzău.

Magistraţii Tribunalului Buzău au decis, duminică seara, internarea medicală provizorie a suspectului. Acesta va fi internat chiar în spitalul în care a atacat pacienţii şi unde specialiştii vor încerca să stabilească dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, bărbatul va fi acum internat într-un salon închis şi va fi păzit în permanenţă.

În acest dosar, procurorii au început urmărirea penală sub aspectul infracţiunii de omor calificat.

Bărbatul de 38 de ani din localitatea Săgeata, judeţul Buzău, a atacat cu un stativ, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 13 pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca. Patru dintre aceştia au murit, iar alţi nouă sunt răniţi. Bărbatul a fost prins în curtea spitalului de u echipaj de poliţie care se afla întâmplător în zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici