Atacurile cibernetice asupra spitalelor din România: SRI suspectează că autorii sunt din China

Specialiştii Centrului Naţional Cyberint din cadrul SRI suspectează că autorii atacurilor cibernetice asupra spitalelor din România sunt din China, informează reprezentanţii Serviciului.

550 afișări
Imaginea articolului Atacurile cibernetice asupra spitalelor din România: SRI suspectează că autorii sunt din China

Atacurile cibernetice asupra spitalelor din România: SRI suspectează că autorii sunt din China

Centrul Naţional Cyberint are suspiciunea că atacatorii sistemelor informatice din unele spitale din România sunt de origine chineză, au precizat reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii.

„Au fost luate în calcul luând orele la care hackerii chinezi au fost activi şi indiciile lăsate în mesajele de răscumpărare”, a precizat Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI.

Patru spitale au fost afectate de atacul cibernetic: Bucureşti, Huşi, Dorohoi şi Alba, au precizat, joi, reprezentanţii SRI.

De asemenea, tot joi, Pintea anunţa că cinci spitale din Capitală au fost afectate.

 

 

Taguri:
sri,
atac cibernetic,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici