Atacurile de cord mortale sunt mai frecvente în zilele de luni

Începutul săptămânii este momentul în care are loc cel mai mare număr de infarcturi mortale. Se pare că are legătură cu schimbările de rutină tipice sfârşitului de săptămână.

182 afișări
Imaginea articolului Atacurile de cord mortale sunt mai frecvente în zilele de luni

Atacurile de cord mortale sunt mai frecvente în zilele de luni

Potrivit concluziilor unui studiu prezentat la Conferinţa Societăţii Britanice de Cardiologie, cele mai grave forme de infarct miocardic apar cel mai des luni. Studiul a strâns date despre 10.528 de pacienţi irlandezi, care au ajuns la spital între 2013 şi 2018 cu simptome de infarct miocardic acut.

Studiile anterioare sugerează că revenirea la serviciu şi faptul că, după relaxarea din weekend, corpul nostru trebuie să se readapteze la ritmul somn-veghe din timpul săptămânii sunt indirect de vină.

Potrivit constatărilor Asociaţiei Americane a Inimii, sărbătorile sunt cele care pot fi fatale: ultima săptămână din decembrie este perioada în care se înregistrează cel mai mare număr de atacuri de cord în comparaţie cu orice altă perioadă a anului.

Schimbările de rutină, de exerciţii fizice şi de dietă ar putea expune oamenii la un risc mai mare.

,,Acest studiu confirmă ipotezele studiilor anterioare cu privire la perioada în care au loc cele mai multe atacuri de cord grave, dar trebuie să înţelegem de ce aceste vârfuri apar în anumite zile ale săptămânii. Procedând astfel, vom înţelege mai bine această boală mortală şi vom putea salva mai multe vieţi în viitor", concluzionează autorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici