Atacurile şacalilor, o problemă. Comunităţile din Delta Dunării cer sprijinul Ministerului Mediului

O parte din comunităţile locale din judeţul Tulcea, în special cele din Delta Dunării, solicită ajutorul Ministerului Mediului deoarece se confruntă cu înmulţirea atacurilor şacalilor asupra gospodăriilor.

5622 afișări
Imaginea articolului Atacurile şacalilor, o problemă. Comunităţile din Delta Dunării cer sprijinul Ministerului Mediului

Sursa foto: profimedia

Mai mulţi primari din judeţul Tulcea au semnat o scrisoare adresată Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor prin care solicită „să se permită vânarea acestei specii invazive care produce daune majore şi chiar poate ameninţa viaţa locuitorilor”.

Primarii propun o serie de măsuri, printre care: atribuirea de urgenţă a activităţii de extracţie unor asociaţii/organizaţii/asocieri ale vânătorilor care să dovedească experienţă/expertiză în modalitatea adecvată de recoltare a acestei specii, elaborarea, în regim de urgenţă, a unui studiu de evaluare a populaţiei de şacali şi a evoluţiei acesteia, elaborarea unor norme clare pentru activitatea de recoltare a şacalilor, având în vedere că vânătoarea de şacal nu se poate realiza după aceleaşi metode ca la orice altă specie şi aprobarea unor modificări legislative care să permită vânarea speciilor care produc daune majore şi pot ameninţa viaţa locuitorilor din Delta Dunării.

„Înmulţirea necontrolată a şacalilor şi atacurile acestora asupra gospodăriilor reprezintă un pericol pentru siguranţa comunităţilor locale, cu impact direct asupra activităţilor economice, în special în turism. În acest sens, am înaintat apelul reprezentanţilor comunităţilor locale afectate către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru identificarea unor măsuri de sprijin şi pentru desfăşurarea tuturor activităţilor din zonă în condiţii de normalitate şi de siguranţă. Procesul este unul sensibil deoarece ne aflăm într-o Rezervaţie a Biosferei iar vânătoarea este interzisă în totalitate”, a declarat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici