Atenţie, români: Londra aplică amenzi usturătoare pentru şoferii europeni care nu cunosc noile legi locale

Se aplică sancţiuni celor care călătoresc în zone cu emisii scăzute, dacă nu şi-au înmatriculat vehiculul străin pe site-ul corespunzător.

2956 afișări
Imaginea articolului Atenţie, români: Londra aplică amenzi usturătoare pentru şoferii europeni care nu cunosc noile legi locale

Amenzi de până la 30.000 de euro pentru şoferii străini care vizitează Londra. Şoferii francezi, odată întorşi acasă, s-au trezit primind amenzi foarte mari. Motivul? O lege locală din Londra, cerută de primarul Sadiq Khan pentru combaterea poluării, care a extins zonele cu emisii scăzute şi în suburbiile capitalei.

Cine are o maşină neînmatriculată în Marea Britanie, ar trebui să fie atent, înainte de a conduce în zonele cu emisii scăzute (ULEZ). Pentru a-l accesa trebuie să fii înregistrat la organismul Tfl (Transport for London). Odată înmatriculat, dacă nu ai vehicul electric, costă în jur de 15 euro pe zi să circuli în aceste zone, care sunt monitorizate de camere 24 de ore pe zi.

Potrivit The Guardian, amenzile pentru neînmatricularea unui vehicul se aplică chiar dacă vehiculul este perfect conform în ceea ce priveşte emisiile. I s-a întâmplat lui Fernando Neiva, care conduce la Londra o agenţie de turism pentru turişti francezi. A intrat cu maşina în centrul capitalei britanice de 12 ori, în decursul unei singure zile.

2.000 de lire sterline este amenda pentru o încălcare, totalul ridicându-se la 24.000 de lire sterline. Plus încă 700 de lire sterline pentru trei traversări ULEZ. În total, 26.100 de lire sterline, aproximativ 30.0000 de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici