Atenţionare meteo cu cod galben

Prefecturile din toate judeţele ţării au fost atenţionate, luni, de meteorologi că de marţi şi până joi vremea se va înrăutăţi, existând posibilitatea să plouă torenţial, chiar cu grindină şi să se producă vijelii.

1 afișare
Imaginea articolului Atenţionare meteo cu cod galben

Atenţionare meteo cu cod galben

Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD) a trimis, luni după-amiază, o atenţionare meteo cu cod galben în acest sens tuturor prefecturilor din ţară.

Potrivit atenţionării, începând din partea a doua a zilei de marţi, instabilitatea atmosferică "se va accentua treptat" în toate regiunile şi se va manifesta prin intensificări ale vântului, uneori chiar vijelii şi ploi torenţiale, izolat chiar cu grindină

Începând de marţi după-amiază, fenomenele prognozate vor apărea în regiunile vestice, nordice şi centrale ale ţării. În Maramureş şi, local, în Transilvania, cantităţile de apă aşteptate ar putea depăşi 30- 35 de litri pe metrul pătrat în 24 de ore.

Ulterior, miercuri şi în noaptea de miercuri spre joi, fenomenele ar putea apărea şi în restul ţării, în zona de sud şi în cea de est. Aici ar putea apărea şi problemele, pe râurile mici de deal şi munte, din cauza precipitaţiilor care ar putea ajunge până la 50 de litri pe metrul pătrat.

În ciuda celor prognozate, marţi se aşteaptă ca vremea să fie caniculară până spre după-amiază.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici