ATV-urile, interzise în Poiana Braşov

Consiliul Local Braşov a aprobat, vineri, proiectul de hotărâre elaborat de Primăria Braşov prin care se interzice circulaţia ATV-urilor (All Terain Vehicle), începând cu data de 1 februarie, pe pârtiile de schi şi săniuş şi în zonele verzi din Poiana Braşov.

985 afișări
Imaginea articolului ATV-urile, interzise în Poiana Braşov

ATV-urile, interzise în Poiana Braşov

Singurele ATV-uri care vor avea acces în Poiana Braşov, de la 1 februarie, sunt cele care aparţin Jandarmeriei, Poliţiei, Serviciului Salvamont sau a altor instituţii care au ca scop asigurarea unor servicii publice, se precizează în proiectul de hotărâre elaborat de Primăria Braşov şi care urmează a fi supus aprobării în şedinţa de Consiliu Local de săptămâna viitoare.

"Începând cu data de 1 februarie, pe domeniul public, pârtiile de schi şi săniuş, zonele verzi şi pe amplasamentele şi drumurile forestiere aparţinânâd proprietăţii publice a Municipiului Braşov, din staţiunea turistică Poiana Braşov, se interzice accesul ATV-urilor (All Terain Vehicle) indiferent de forma de înregistrare a acestora şi de scopul propus", se menţionează în documentul iniţiat de primarul George Scripcaru.

În ceea ce priveşte persoanele care au domiciliul stabil în Poiana Braşov şi deţin în proprietate ATV-uri şi snowmobil-uri înregistrate conform legii, pot circula pe drumul public cel mai scurt de la intrarea în Poian la domiciliu, pe baza unei legitimaţii de liberă trecere eliberată de Primăria Braşov.

În plus, pentru cei care închiriază ATV-uri în Poiana Braşov se va amenaja un spaţiu la Cabana Junilor din Poiana Mică. Turiştii vor putea închiria acest tip de vehicule şi le pot folosi doar pe trasee stabilite.

În expunerea de motive a proiectului de hotărâre se menţionează că ATV-urile constituie "un factor de stres şi nesiguranţă", pentru turiştii care vin în Poiană pentru a se relaxa.

Pentru cei care vor să se distreze, staţiunea oferă suficiente oportunităţ de petrecere a timpului liber atât în natură, cât şi în cluburi şi discoteci.

"În aceast sens, accesul ATV-urilor în scop de agrement constituie un factor de stres şi nesiguranţă din partea turiştilor care doresc să se simtă bine în vizetele din staţiune, motiv pentru care propunem interzicerea accesului acestora pe domeniul public, pârtiile de schi şi săniuş, zonele verzi şi pe traseele din păduri", se mai precizează în hotărâre.

Mai departe, în Raportul de Specialitate se menţionează că din experienţa anilor trecuţi se demonstează că ATV-urile au prezentat o constantă problemă în Poiana Braşov din cauza neînregistrărilor legale, a zgomotului deranjant pe care îl produc şi a pericolului pentru siguranţa turistilor datorită traseelor alese pe pârtiile de schi sau săniuş. ATV-urile legal înmatriculate pot circula cu respectarea legislaţiei în vigoare privind circulaţia pe drumurile publice, însă nu în zonele specificate din Poiană.

Cei care vor încălca prevederile hotărârii, în cazul în care va fi aprobată de CL, vor fi sancţionaţi cu amenzi contravenţionale între 1.500 lei şi 3.000 lei şi retinerea vehiculelor în custodie pînă la achitarea amenzii.

Proiectul de hotărâre a fost întocmit conform prevederilor Legii nr. 49/8 martie 2006 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr.2/2001, privind regimul juridic al contravenţiilor şi a Legii Administraţiei Publice Locale nr.215/2001, republicată.

Citeşte şi:

Fără ATV-uri pe pârtiile din Poiana Braşov

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici