Au apărut judecătorii roboţi: în Peru, ChatGpt a scris o sentinţă

Inteligenţa artificială a stabilit alocaţia pentru întreţinerea copilului pentru un tată aflat în proces de divorţ.

1830 afișări
Imaginea articolului Au apărut judecătorii roboţi: în Peru, ChatGpt a scris o sentinţă

Au apărut judecătorii roboti: în Peru, ChatGpt a scris o sentinţă

Inteligenţa artificială intră în lumea proceselor, un domeniu în care şi-au făcut apariţia judecătorii roboţi. Nu se întâmplă în Europa, unde AI a fost pe alocuri blocată, ci în Peru, unde ChatGpt a ajutat la scrierea unei sentinţe.

Inteligenţa artificială a intervenit într-un dosar de divorţ în care judecătorul trebuia să stabilească indemnizaţia de întreţinere pe care un tată trebuie să o plătească pentru fiica sa.

În acest caz, AI ​​​​a cuantificat suma în detaliu. Un calcul care, în realitate, s-ar fi putut face cu un simplu calculator, dar pentru prima dată a fost parcurs un drum neexplorat în zona justiţiei, care s-a lăsat pe mâna unei maşinării care a decis ce trebuie făcut. Un început de revoluţie.

AI s-a bazat pe un algoritm care în cele din urmă a calculat un procent de 20% din venitul datorat de tată soţiei sale pentru a-şi întreţine fiica.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici