Au fost semnate primele patru ordine de repatriere a unor români

Un judecător de pace examina vineri seara patru ordine de îndepărtare de pe teritoriul Italiei referitoare la patru români, semnate de prefectul de Milano, Gian Valerio Lombardi, relatează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Au fost semnate primele patru ordine de repatriere a unor români

Au fost semnate primele patru ordine de expulzare a unor români

Prefectura din Milano a demarat vineri procedurile de repatriere împotriva a patru români, în virtutea unui decret adoptat anterior de Guvern, în urma unei agresiuni care ar fi fost comisă de un cetăţean român, potrivit agenţiei Ansa.

Decretul care permite prefecţilor să repatrieze, în numele "securităţii publice", un cetăţean al unui stat membru UE, dacă este major şi locuieşte în Italia de mai puţin de zece ani, a intrat în vigoare vineri.

"Vom efectua o examinare caz cu caz", a dat asigurări Lombardi, apreciind că "sute" de persoane ar putea fi evacuate din Milano.

Poliţia a efectuat vineri o serie de controale şi circa 50 de arestări în aproximativ 66 de tabere improvizate din capitală şi care adăpostesc o populaţie estimată la 5.000 de persoane.

Românul Nicolae Romulus Mailat, originar din localitatea Vurpăr, a fost arestat de poliţia italiană, miercuri, pentru agresarea italiencei Giovanna Reggiani, în vârstă de 47 de ani, al cărei trup aproape neînsufleţit l-a abandonat într-un şanţ din apropierea gării Tor di Quinto, din Roma.

Vineri, un judecător italian a validat mandatul de arestare al românului, pentru tentativă de omor, viol şi jaf.

El a fost interogat, vineri dimineaţă, timp de circa trei ore, în prezenţa judecătorului Claudio Mattinoli şi a procurorului Maria Bice Barborini.

Mailat, asistat de avocatul din oficiu Piero Piccinni, a recunoscut că a jefuit-o pe victimă, dar a respins celelalte acuzaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici