Audierea lui Patriciu în dosarul Rompetrol, amânată pentru că Bucşă şi-a schimbat avocaţii

Instanţa Tribunalului Bucureşti a amânat din nou, miercuri, începerea audierii lui Dinu Patriciu şi a celorlalţi inculpaţi din dosarul Rompetrol, din cauză că Alexandru Bucşă şi-a schimbat avocaţii, iar aceştia trebuie să studieze materialul de urmărire pentru a pregăti apărarea.

134 afișări
Imaginea articolului Audierea lui Patriciu în dosarul Rompetrol, amânată pentru că Bucşă şi-a schimbat avocaţii

Audierea lui Patriciu în dosarul Rompetrol, amânată pentru că Bucşă şi-a schimbat avocaţii (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Dinu Patriciu s-a prezentat, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, pentru a da declaraţii în legătură cu acuzaţiile de delapidare, spălare de bani şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni privind creanţa Libia, după ce, la termenul anterior, magistratul care judecă această cauză a atenţionat că va emite mandate de aducere pentru omul de afaceri şi pentru ceilalţi inculpaţi care vor mai lipsi.

De asemenea, la instanţă au fost prezenţi Sorin Pantiş şi Sorin Roşca Stănescu.

La termenul de miercuri, pentru Alexandru Bucşă s-a prezentat un nou avocat, care a solicitat instanţei, în numele clientului său, amânarea procesului şi acordarea unui nou termen, pentru a putea să studieze materialul de urmărire şi să pregătească apărarea clientului său.

Întrebat ce crede despre această solicitare, procurorul de şedinţă i-a spus judecătorului Constantin Marino Marin, pe un ton ironic, că începuse să se întrebe "când va apărea prima reziliere de contract în acest dosar". Procurorul a admis totuşi că situaţia creată nu permite o bună apărare a lui Alexandru Bucşă, astfel că a fost de acord cu amânarea procesului.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a amânat judecarea procesului Rompetrol până în 17 februarie.

La ieşirea din sala de judecată, Dinu Patriciu a declarat că doreşte ca acest proces să se judece cât mai repede.

La termenul din 6 ianuarie, magistratul care judecă dosarul Rompetrol a atenţionat că va emite mandate de aducere pentru omul de afaceri Dinu Patriciu şi pentru ceilalţi inculpaţi care vor lipsi de la termenul următor, atunci când este programată audierea tuturor celor judecaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici