Augustin Lazăr, discuţie cu raportorul ONU despre numirea şefilor de parchete şi modificarea codurilor penale

Procurorul general, Augustin Lazăr, a avut, săptămâna acasta, o întâlnire cu o delegaţie din care a făcut parte şi raportorul Organizaţiei Naţiunilor Unite privind independenţa magistraţilor, unde au fost dezbătute teme precum numirea şefilor de parchete şi codurile penale.

108 afișări
Imaginea articolului Augustin Lazăr, discuţie cu raportorul ONU despre numirea şefilor de parchete şi modificarea codurilor penale

Augustin Lazăr, discuţie cu raportorul ONU despre numirea şefilor de parchete şi modificarea codurilor penale

La începutul acestei săptîmâni, Augustin Lazăr a avut o întâlnire de lucru cu o delegaţie formată din Diego Garcia – Sayan, raportor special al Naţiunilor Unite privind independenţa judecătorilor şi a avocaţilor şi fost ministru al justiţiei şi al afacerilor externe din Peru, Hartmut Rank, director al Programului Statul de Drept Europa de Sud-Est, Franziska Rinke, coordonator internaţional al Programelor Statul de Drept şi Christian Steiner, fost director al Programului Statul de Drept America Latină.

„În cadrul întrevederii, domnul Augustin Lazăr a prezentat istoria şi structura Ministerului Public din România, precum şi aspecte referitoare la statutul procurorilor. Principalele teme abordate au vizat independenţa procurorilor, modalitatea de numire a procurorilor şefi de rang înalt din Ministerul Public, modificările legislative care vizează sistemul judiciar şi codurile penale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul General.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici