Aurelian Şoric, judecat în Consiliul de Disciplină pentru afirmaţiile făcute în urma asasinatului de la Neamţ

Comisarul Aurelian Şoric va fi judecat în Consiliul Superior de Disciplină din IGPR, la solicitarea ministrului Internelor, pentru afirmaţiile şi comportamentul avute în urma asasinatului din 14 noiembrie şi pentru modul în care a condus IPJ Neamţ, a anunţat, joi, chestorul Aurel Vlădulescu.

65 afișări
Imaginea articolului Aurelian Şoric, judecat în Consiliul de Disciplină pentru afirmaţiile făcute în urma asasinatului de la Neamţ

Aurelian Şoric, judecat în Consiliul de Disciplină pentru afirmaţiile făcute în urma asasinatului de la Neamţ

Şeful Corpului de Control din Ministerul Administraţiei şi Internelor, chestor principal de poliţie Aurel Vlădulescu, a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, concluziile cercetării prealabile în cazul comisarului şef de poliţie Aurelian Şoric-Vasea, precum şi concluziile controlului tematic efectuat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, pentru evaluarea activităţii şi managementul realizat de inspectorul şef, adjuncţii acestuia şi cadrele cu funcţie de comandă.

Vlădulescu a spus că Aurelian Şoric a încălcat articolul 57 litera a din Statutul poliţistului şi articolul 12 litera a din Regimul disciplinar al personalului din MAI, având un comportament necorespunzător în calitate de şef al IPJ Neamţ.

Şeful Corpului de Control a precizat că măsurile disciplinare în cazul lui Aurelian Şoric vor fi luate după judecarea lui în Consiliul Superior de Disciplină.

Chestorul Vlădulescu a mai spus că în Poliţia Română măsurile disciplinare se iau în conformitate cu Legea 360 din 2002 privind Statutul poliţistului şi că Ministerul Internelor este obligat să facă o cercetare prealabilă înaintea luării oricărei decizii referitoare la Şoric.

Aurelian Şoric a acreditat, prin afirmaţiile făcute, ideea că Poliţia agreează cămătăria, subminând încrederea populaţiei în serviciul poliţienesc şi a încercat să diminueze autoritatea conducerii MAI prin incitarea şefilor de post din judeţul Neamţ, a declarat chestorul Aurel Vlădulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici