Australia va restricţiona utilizarea ţigărilor electronice

Australia va restricţiona utilizarea ţigrilor electronice pentru a reduce consumul acestor produse de către adolescenţi, potrivit CNN.

358 afișări
Imaginea articolului Australia va restricţiona utilizarea ţigărilor electronice

Australia va restricţiona utilizarea ţigărilor electronice

Guvernul australian va restricţiona ţigările electronice printr-un set de măsuri severe care vizează importurile şi ambalajele, pentru a descuraja consumul de ţigări, în special în rândul adolescenţilor. Aceasta este cea mai importantă reformă în domeniu din ultimii zece ani.

Ministrul australian al sănătăţii, Mark Butler, a declarat marţi că utilizarea ţigărilor electronice a devenit o problemă de comportament în licee şi o problemă în creştere în şcolile primare.

Utilizarea presupune încălzirea unui lichid care conţine nicotină într-o ţigară electronică. Vaporii rezultaţi sunt inhalaţi de către utilizator. Procedura este văzută ca o alternativă la ţigările clasice, iar despre produs s-a spus că îi ajută pe fumători să renunţe la tutun. În schimb, adolescenţii l-au transformat într-un viciu.

„Vapingul a fost vândut guvernelor şi comunităţilor din întreaga lume ca fiind un produs terapeutic pentru a-i ajuta pe fumătorii pe termen lung să renunţe la fumat. Nu a fost vândut ca un produs recreaţional, în special nu unul pentru copiii noştri. Dar asta este ceea ce a devenit, cea mai mare lacună din istoria Australiei", a declarat Butler.

Modificările au fost anunţate marţi. Ministrul Mark Butler a mai spus că toate ţigările electronice fără prescripţie medicală vor fi interzise la import, iar produsele de acest tip vor avea un ambalaj asemănător cu cel farmaceutic, cu scopul de a fi vândute doar ca produse pentru a-i ajuta pe fumători să renunţe la fumat.

Pachetele viu colorate şi cu arome amuzante, care atrăgeau utilizatorii mai tineri, vor fi restricţionate, iar ţigările de unică folosinţă vor fi interzise, a precizat Butler.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici