Video Austria: Ofiţer de poliţie român, arestat după ce a fost prins furând (Video ProTV)

Un ofiţer de poliţie român şi soţia lui sunt cercetaţi în stare de arest preventiv pentru furt calificat, după ce au au fost prinşi furând articole de îmbrăcăminte din magazine din Austria, potrivit Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.

128 afișări

Ataşatul de Interne la Viena a anunţat că doi cetăţeni români - Liviu P.T şi soţia acestuia, Corina - sunt cercetaţi, în stare de arest preventiv, pentru furt calificat, după ce au fost prinşi furând articole de îmbrăcăminte din magazine din oraşul Wiener Neustadt (Austria), precizează, marţi, MIRA într-un comunicat de presă.

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, califică situaţia ca fiind "de netolerat", cu atât mai mult cu cât românul face parte din corpul ofiţerilor de poliţie, iar prin fapta sa "a încălcat grav valorile şi conduita profesională care trebuie să caracterizeze un poliţist".

"Acest gest este incalificabil şi dezonorant pentru un poliţist! Cred că dezamăgirea este împărtăşită în special de către ofiţerii de poliţie români care au depus eforturi semnificative în misiunile din străinătate. Din punctul meu de vedere nu se mai poate pune problema menţinerii sale în poliţie", a susţinut ministrul Cristian David.

Autorităţile române se vor asigura că cetăţeanul român va beneficia de respectarea drepturilor prevăzute de acordurile internaţionale la care şi România şi Austria sunt parte, în virtutea prezumţiei de nevinovăţie, precizează sursa citată.

Ofiţerul de poliţie român cercetat pentru furt este subinspector la Biroul Poliţiei Judiciare din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit comisarului şef al IPJ Cluj, Ioan Păcurar, poliţiştii clujeni au început deja o cercetare prealabilă pentru a stabili cum a plecat colegul lor din ţară, în condiţiile în care acesta a lipsit de la serviciu.

"La finalizarea cercetărilor, vom lua măsuri în consecinţă, care vor fi foarte drastice, pentru că nu tolerăm în rândul poliţiei clujene asemenea oameni. Va fi trecut în rezervă probabil" a declarat Ioan Păcurar.

Conform sursei citate, Liviu Popa Terec, subcomisar la Biroul Poliţiei Judiciare, Departamentul Violenţe, nu era ieşit din comun "nici ca bun, nici ca rău". Liviu Popa a fost subofiţer, iar în 2007 a dat examen pentru a ajunge ofiţer şi a obţinut una din cele mai bune note, 9,25, a spus sursa citată.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a aflat vestea luni, când poliţistul nu s-a prezentat la serviciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici