Autoritatea vamală ia măsuri la frontiere după apariţia restricţiilor privind cerealele ucrainene

Autoritatea Vamală Română anunţă că a luat măsuri pentru fluidizarea circulaţiei la frontierele României după introducerea restricţiilor privind cerealele ucrainene.

9610 afișări
Imaginea articolului Autoritatea vamală ia măsuri la frontiere după apariţia restricţiilor privind cerealele ucrainene

Autoritatea vamală ia măsuri la frontiere după apariţia restricţiilor privind cerealele ucrainene

Autoritatea Vamală Română, prin birourile vamale de frontieră, anunţă că a început să implementeze decizia Comisiei Europene. Măsura a fost luată după publicărea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a „Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2023/903 al Comisiei din 2 mai 2023 de introducere a unor măsuri preventive privind anumite produse originare din Ucraina”,.

Comisia a decis că punerea în liberă circulaţie sau plasarea sub regim de antrepozit vamal, de zonă liberă sau de perfecţionare activă a grâului, porumbului, florii-soarelui şi rapiţei, este permisă numai în alte state membre decât Bulgaria, Polonia, România, Slovacia sau Ungaria.

Prin urmare, Autoritatea Vamală Română autorizează în prezent doar procedurile vamale de tranzit pentru aceste produse către un alt stat membru în afara celor cinci sau către ţări sau teritorii terţe.

„Menţionăm că noile reglementări se aplică doar contractelor semnate după data de intrarea în vigoare a regulamentului menţionat, repectiv 2 mai 202 şi se aplică, în toate statele membre până la data de 5 iunie 2023”, au explicat reprezentanţii Autorităţii Vamale Române.

Instituţia ia măsuri pentru „fluidizarea traficului de mărfuri aflate în tranzit, asigurând totodată un echilibru de tratament pentru toţi operatorii economici care trec frontiera”, au precizat autorităţile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici