Autorităţile cer carantinarea a 7 comune din judeţul Satu Mare. Sătmărenii reveniţi din străinătate au dus la creşterea infectărilor

  • Sătmărenii reveniţi acasă din străinătate, pentru vacanţă, au dus la creşterea infectărilor din mai multe localităţi.
  • Autorităţile din Satu Mare cer acum carantinarea a 7 comune din zona Oaşului, cu mai multe de 34.000 de locuitori.
8487 afișări
Imaginea articolului Autorităţile cer carantinarea a 7 comune din judeţul Satu Mare. Sătmărenii reveniţi din străinătate au dus la creşterea infectărilor

Autorităţile cer carantinarea a 7 comune din judeţul Satu Mare. Sătmărenii reveniţi din străinătate au dus la creşterea infectărilor

Prefectul de Satu Mare, Altfatter Tamas, a convocat joi o şedinţă cu primarii din cele şapte localităţi unde se pune problema carantinării.

Conform analizei de risc, în localităţile Bătarci, Bixad, Călineşti-Oaş, Cămărzana, Gherţa Mică, Târşolţ şi Turţ au fost, în intervalul 25 august – 7 septembrie, 239 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19.

În zonă trăiesc 34.035 de persoane.

Din totalul îmbolnăvirilor, 154 de persoane au între 20 şi 39 de ani, respectiv între 40 şi 59 de ani, iar 33 între 0 şi 19 ani.

„Incidenţa crescută s-a înregistrat ca urmare a unui cumul de factori care au acţionat începând de la mijlocul lunii august după revenirea în ţară a persoanelor rezidente în străinătate şi participarea acestora la diverse evenimente sociale şi familiale. Cu toate că s-au luat măsurile de limitare în focar, în multe familii au apărut cazuri multiple ca urmare a cazurilor asimptomatice de la tineri. Evenimentele cu număr crescut de persoane au dus la anchete epidemiologice cu număr crescut de contacţi identificaţi şi cu număr crescut de cazuri pozitive”, spun autorităţile.

Astfel, DSP Satu Mare a cerut avizul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din Bucureşti pentru carantină.

Altfatter Tamas consideră că dată fiind amploarea şi consecinţele grave ale numărului mare de infectări, se va institui carantina zonală în cel mai scurt timp în Bătarci, Bixad, Călineşti-Oaş, Cămărzana, Gherţa-Mică, Târşolţ şi Turţ pentru o perioadă de 14 zile.

Cât priveşte deschiderea şcolilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare va adopta vineri decizia privind scenariul de desfăşurare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici