Autorul atacului sângeros de la şcoala din Florida va fi condamnat la închisoare pe viaţă

Nikolas Cruz, bărbatul care a ucis 17 elevi şi membri ai personalului unei şcoli din Florida cu o puşcă semiautomată va fi condamnat pe viaţă, fără posibilitatea eliberării condiţionate, potrivit Reuters.

582 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului sângeros de la şcoala din Florida va fi condamnat la închisoare pe viaţă

Un juriu a votat luna trecută pentru a-l scuti pe Cruz, în vârstă de 24 de ani, de pedeapsa cu moartea, alegând în schimb închisoarea pe viaţă fără posibilitatea de eliberare condiţionată.

El este autorul unuia dintre cele mai sângeroase atacuri din istoria Statelor Unite.

Cruz a pledat vinovat anul trecut pentru crimă cu premeditare.

Judecătoarea Elizabeth Scherer din Broward County Circuit a acceptat o cerere a acuzării de a permite mai întâi rudelor victimelor lui Cruz să se adreseze instanţei înainte de pronunţarea sentinţei. Procedura de stabilire a sentinţei a început marţi cu declaraţiile victimelor.

Mai multe rude ale victimelor au criticat decizia juriului şi au criticat legea care prevede că toţi cei 12 juraţi trebuie să fie în unanimitate pentru a putea condamna pe cineva la pedeapsa cu moartea. De asemenea, unele rude i-au criticat pe avocaţii apărării lui Cruz, care au făcut marţi obiecţii nereuşite în faţa judecătorului, menţionând că Nikolas Cruz avea dreptul constituţional la reprezentare juridică.

Multe rude ale victimelor s-au adresat direct lui Cruz, care stătea impasibil, purtând ochelari mari şi o mască anti-COVID-19, la o masă alături de apărătorii săi din oficiu. Anne Ramsay, mama unei tinere de 17 ani , i-a spus că este „răul pur”; Inez Hixon l-a numit „terorist” pentru că l-a ucis pe socrul ei, directorul şcolii, Chris Hixon.

Cruz avea 19 ani în momentul atacului asupra liceului Marjory Stoneman Douglas din Parkland, la aproximativ 50 km nord de tribunalul din Fort Lauderdale. El fusese exmatriculat de la şcoală.

Unii dintre supravieţuitori au continuat să organizeze o mişcare condusă de tineri pentru reglementări mai stricte privind armele de foc în Statele Unite, care au cea mai mare rată de posesie de arme private din lume şi unde atacurile în masă au devenit tot mai dese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici