Avalanşă produsă în Munţii Bucegi. Riscul se menţine ridicat şi în Munţii Făgăraş

O avalanşă mare s-a produs vineri, în Munţii Buşteni, din cauza topirii zăpezii, aceasta declanşându-se la o altitudine de 1.750-2.000 metri, de pe un versant cu expoziţie sud-estică. Riscul de producere a avalanşelor se menţine ridicat la peste 1.800 de metri atât în Bucegi, cât şi în Făgărăş.

166 afișări
Imaginea articolului Avalanşă produsă în Munţii Bucegi. Riscul se menţine ridicat şi în Munţii Făgăraş

Avalanşă produsă în Munţii Bucegi. Riscul se menţine ridicat şi în Munţii Făgăraş

Stratul de zăpadă a continuat să se topească, vineri, în Munţii Bucegi şi în Făgăraş, iar riscul de producere a avalanşelor este ridicat, de 4 pe o scară de la 1 la 5, la altitudini de peste 1.800 de metri. Riscul este însemnat, de 3, mai jos de 1.800 de metri, potrivit atenţionării meteorologilor de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu.

„Pe fondul vremii închise cu ninsori local însemnate cantitiv, de peste 15 l/mp, se vor depune 10-20 cm de zăpadă proaspătă, însă vântul intens, ce va atinge si rafale de peste 90 km/h va viscoli şi spulbera puternic zăpada, formând şi troiene în zonele mai adăpostite. Acest strat nou de zăpadă se va depune peste crustele de gheaţă formate la suprafaţa actualului strat de zăpadă, peste care poate aluneca cu uşurinţă, în special pe versanţii suficient de înclinaţi. Riscul declanşărilor de avalanşe se va menţine mare, mai ales în condiţii de supraîncărcări cu turişti sau schiori”, arată meteorologii.

Pe versanţii mai înclinaţi, în special de la peste 1.600 metri, se va menţine riscul însemnat de declanşare a avalanşelor, din care unele pot fi de profunzime, riscul fiind amplificat la supraîncărcări.

Atenţionarea este valabilă până sâmbătă, la ora 20.

Stratul de zăpadă măsoară, vineri, 174 de centimetri la Bâlea-Lac, 108 de centimetri la Vârful Omu, 40 de centimetri la Sinaia, 37 de centimetri la Predeal şi 32 de centimetri la Fundata.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici