Aventura puilor de urs bruscaţi şi scoşi din bârlog. La 3 zile de la incident, Ministrul Mediului spune că li s-a pierdut urma

La trei zile de la incidentul din Neamţ, unde mai mulţi bărbaţi au scos dintr-un bârlog patru pui de urs pe care i-au aruncat în zăpadă, ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că nu se ştie ce s-a întâmplat cu ursuleţii: fie i-a luat ursoaica, fie puii au fost îngropaţi.

1483 afișări
Imaginea articolului Aventura puilor de urs bruscaţi şi scoşi din bârlog. La 3 zile de la incident, Ministrul Mediului spune că li s-a pierdut urma

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, luni seara, la Digi24, că nu se ştie ce s-a întâmplat cu puii de urs scoşi din bârlog, una dintre ipoteze fiind că ursoaica s-a întors după pui, iar altă ipoteză este ursuleţii au fost îngropaţi.

„Am acţionat cât am putut de repede, dar ursuleţii nu au mai fost găsiţi. Nu se ştie ce s-a întâmplat cu ei. Poate exista şi varianta în care ursoaica s-a întors să îşi ia puii. Este posibil. Sau au fost îngropaţi... nu se ştie. Organele de anchetă nu au reuşit să stabilească modul în care s-a terminat acest incident”, a spus Tanczos Barna.

O altă posibilitate, aceea ca puii de urs să fi fost traficaţi, nu ar avea susţinere, a afirmat ministrul.

Cei care au scos puii de urs din bârlog şi i-au aruncat în zăpadă au fost identificaţi, iar pe numele lor a fost deschis dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor, dar şi pentru perturbarea intenţionată în cursul perioadei de reproducere, de creştere, de hibernare şi de migraţie, precum şi deteriorarea şi/sau distrugerea locurilor de reproducere ori de odihnă.

O asociaţie pentru protecţia animalelor a publicat, vineri, pe Facebook imagini cu mai mulţi bărbaţi care au scos dintr-un bârlog patru pui de urs pe care i-au aruncat în zăpadă. Reprezentanţii organizaţiei susţin că filmarea a fost făcută în judeţul Neamţ, unde ar lucra unul din bărbaţi.

„Patru pui de urs scoşi brutal din bârlog şi aruncaţi prin zăpadă! Patru indivizi aflaţi pesemne într-o exploatare forestieră scot puii şi-i manipulează brutal pentru a le identifica sexul! În loc să sune la 112 sau să anunţe Ocolul Silvic, sau măcar să aibă reacţii de oameni normali - ei fac din asta o distracţie pe măsura minţilor şi sufletelor limitate pe care le au”, au scris reprezentanţii asociaţiei Casa lui Patrocle - Animal Rescue.

Postarea a atras sute de comentarii din partea iubitorilor de animale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici