Averea deputatului PSD Gavril Mîrza: Peste 200.000 de lei în depozite bancare şi mai multe terenuri

Deputatul PSD Gavril Mîrza, vizat în ancheta DNA privind atribuirea unor contracte, alături de şeful CJ Suceava, Cătălin Nechifor, are, împreună cu soţia sa, două case în Suceava şi Cacica, terenuri însumând circa 7 hectare în Cacica şi Cajvana primite moştenire şi 207.448 lei în depozite bancare.

796 afișări
Imaginea articolului Averea deputatului PSD Gavril Mîrza: Peste 200.000 de lei în depozite bancare şi mai multe terenuri

Averea deputatului PSD Gavril Mîrza: Peste 200.000 de lei în depozite bancare şi mai multe terenuri (Imagine: Mediafax Foto / Razvan Chirita)

Potrivit declaraţiei de avere din iunie 2014, deputatul PSD de Suceava Gavril Mîrza deţine, împreună cu soţia sa, aproximativ şapte hectare de teren în comunele Cacica şi Cajvana primite moştenire, un teren în Dărmăneşti de 0,3 hectare cumpărat în 2013, o casă cu o suprafaţă de 163 de metri pătraţi şi terenul aferent în Suceava, achiziţionată în anul 2001, şi o casă de 77 metri pătraţi în Cajvana, primită moştenire, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El mai deţine un autoturism Audi, achiziţionat în 2007, bijuterii de 7.200 de euro, din care o parte, în valoare de 4.000 de euro, au fost achiziţionate în perioada 1971-2011, restul fiind primite moştenire.

În anul 2013, el a donat fiicei sale o casă primită moştenire în comuna Cacica.

Mîrza are şi cinci conturi, din care patru sunt depozite bancare totalizând 207.448 de lei, iar unul este un cont curent de 1.341 lei.

El menţionează că în calitate de deputat a avut un venit anual de 58.908 lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava este suspectat de abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influenţă, în dosarul în care joi au fost făcute percheziţii la CJ Suceava, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava, Primăria Fălticeni şi SC Drumuri şi Poduri Suceava, precum şi la mai multe firme din Suceava, Bucureşti, Botoşani şi Iaşi, în legătură cu atribuirea unor contracte.

Anchetatorii suspectează că Nechifor ar fi susţinut atribuirea preferenţială a execuţiei unor lucrări în care Consiliul Judeţean Suceava este autoritate contractantă, în vederea obţinerii de avantaje personale.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor obţinute de MEDIAFAX, prin intermediul lui Cătălin Nechifor, Ovidiu Florin Mutescu, administrator al SC Anivo's SRL Vicovu de Jos, judeţul Suceava, ar fi exercitat presiuni asupra angajaţilor administraţiei publice judeţene pentru impunerea societăţii comerciale pe care o reprezintă ca operator economic agreat pentru derularea de contracte de proiectare şi consultanţă cu CJ Suceava sau cu administraţii publice locale din judeţ.

În acest scop, funcţionarii CJ Suceava ar fi fost convocaţi în biroul lui Nechifor, unde acesta, împreună cu Gavril Mîrza, fost preşedinte al CJ Suceava, l-ar fi recomandat pe Ovidiu Florin Mutescu pentru angajarea de contracte cu instituţii publice din judeţ. Astfel, cu susţinerea lui Nechifor şi Mîrza, SC Anivo's SRL Vicovu de Jos ar fi reuşit să acumuleze un portofoliu semnificativ de clienţi din mediul administraţiilor publice locale din judeţul Suceava, se mai arată în documentele citate.

Anchetatorii au date că, în luna ianuarie 2014, Gavril Mîrza ar fi intervenit pe lângă factori de decizie din CJ Suceava, cărora le-ar fi solicitat să analizeze oferta lui Ovidiu Florin Mutescu, în prezenţa acestuia din urmă. În susţinerea ofertei, omul de afaceri a prezentat o listă de parapeţi de producţie externă, pentru a fi utilizaţi la podurile din administrarea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava, care, însă, din punct de vedere tehnic nu s-ar preta la infrastructura rutieră judeţeană.

Gavril Mîrza (PSD) este deputat din 2012, anterior el fiind senator, în mandatul 2008-2012. Mîrza a fost preşedinte al CJ Suceava între anii 1996 şi 2008, anterior ocupând timp de patru ani funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Deputatul Gavril Mîrza a fost, până în 2010, preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Suceava, iar din 2010 până în prezent este vicepreşedinte al aceleiaşi organizaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici