Avertisment: Rusia vrea să alipească Transnistria / Ar fi a cincea regiune anexată ilegal în istoria recentă, după cele patru din Ucraina

În 28 februarie ar urma să fie adoptată o solicitare către Moscova privind alipirea regiunii separatiste Transnistria la Federaţia Rusă, potrivit declaraţiei făcute de opozantul transnistrean Ghenadie Ciorba, citat de INFOTAG, iar o zi mai târziu, Vladimir Putin ar urma să anunţe alipirea.

1942 afișări
Imaginea articolului Avertisment: Rusia vrea să alipească Transnistria / Ar fi a cincea regiune anexată ilegal în istoria recentă, după cele patru din Ucraina

Avertisment: Rusia vrea să alipească Transnistria / Ar fi a 5-a regiune anexată ilegal, după cele 4 din Ucraina

Astfel, Ghenadie Ciorba a atras atenţia la faptul că adunarea va avea loc cu o zi înainte de adresarea preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, către Adunarea Federală. Opozantul transnistrean nu exclude că această directivă de a organiza congresul vine chiar de la Moscova, scrie deschide.md.

Ciorba presupune că în cadrul forumului aşa zişilor deputaţi de toate nivelele din Transnistria ar urma să fie lansată o solicitare din partea locuitorilor din stânga Nistrului de alipire a regiunii la Federaţia Rusă, iar a doua zi, pe 29 februarie, Putin va anunţa acest lucru Adunării Federale, care va lua decizia să dea curs cererii.

Opozantul consideră că adunarea de la Tiraspol şi protestul organizat recent acolo împotriva aşa ziselor presiuni economice ale R. Moldova au drept scop să arate că locuitorii din Transnistria sunt împotriva Chişinăului.

„De aici vine şi declaraţia recentă a ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, precum că Moscova nu va lăsa la greu cetăţenii săi din Transnistria”, a mai declarat Ciorba.

El a îndemnat aşa zişii deputaţi ai regiunii să nu permită să fie luată această decizie, care îi va da lui Putin „pretext juridic pentru a aplica o lovitură pe teritoriul R. Moldova, inclusiv Transnistriei, sub orice pretext”.

Luni, liderul separatiştilor de la Tiraspol, Vladimir Krasnoselski, a anunţat convocarea aşa-zişilor deputaţi de toate nivelele în legătură cu pretinsele presiuni economice din partea Chişinăului.

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, spunea la începutul anului că Rusia încearcă să destabilizeze ordinea şi puterea de la Chişinău folosind regimul din regiunea transnistreană.

Rusia a anexat deja ilegal 4 regiuni ale Ucrainei: Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, mişcarea nefiind recunoscută la nivel internaţional. Mai departe în timp, în 2014, Rusia a anexat ilegat Crimaea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
opozant,
transnistria,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici