Avertismentul unui medic despre Paşte: Riscăm să avem spitale aglomerate

  • Distanţarea socială, greu de evitat în nopatea de Înviere
  • Medic: Era binevenit un Paşte mai restrâns, aglomerăm spitalele
  • Două luni de măsuri pentru protejarea spitalelor, inutile dacă se va distrui Lumina de Înviere
1530 afișări
Imaginea articolului Avertismentul unui medic despre Paşte: Riscăm să avem spitale aglomerate

Avertismentul unui medic despre Paşte: Riscăm să avem spitale aglomerate

Relaxarea măsurilor de izolare socială în noaptea de Înviere ar putea crea mari probleme spitalelor. Dacă sute de mii de oameni vor ieşi în stradă ca să ia Lumină, riscul de infectare va fi foarte mare. 

“Cred că va fi destul de greu de păstrat o distanţare. Inevitabil va fi buluc şi vom vedea ce o să iasă. Noi vom fi pregătiţi pentru valul ce va urma. Ar fi fost de ales un Paşte mai restrâns, era mai binevenit. Dacă nu se poate altfel, vom avea spitalele aglomerate”, a declarat pentru Digi24 medicul Simin Florescu, directorul medical al Institutului Victor Babeş.
 
Medicul consideră că numărul cazurilor ar putea creşte foarte mult după Paşte, or de două luni sunt luate măsuri pentru ca acest lucru să fie evitat. 
 
"Unul din obiectivele distanţării sociale e scăderea presiunii din sistemul sanitar. În nicio ţară nu e un sistem sanitar capabil să absoarbă un număr mare de pacienţi. La noi, deocamdată e bine din punct de vedere ATI, încă nu suntem saturaţi, dar dacă insistăm... se poate ajunge şi acolo", a mai spus medicul.
 
La sfârşitul săptămânii trecute, peste 250 de pacienţi bolnavi de Covid-19 erau internaţi la Victor Babeş. 
 
Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte cu premierul Ludovic Orban şi ministrul de Interne Marcel Vela, pentru a discuta despre acordul cu Biserica Ortodoxă Română pentru distribuirea Luminii de către forţele MAI în noaptea de Înviere. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici