AVERTIZARE ANM: Cod galben de ceaţă în Bucureşti şi alte 14 judeţe

Meteorologii au emis atenţionări de cod galben de ceaţă, pentru Capitală şi alte 14 judeţe din ţară. Ceaţa scade vizibilitatea sub 50 de metri, pe mai multe drumuri naţionale.

1308 afișări
Imaginea articolului AVERTIZARE ANM: Cod galben de ceaţă în Bucureşti şi alte 14 judeţe

AVERTIZARE METEO: Cod galben de ceaţă în Bucureşti şi alte 14 judeţe

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până la ora 10 este cod galben de ceaţă pe arii relativ extinse în judeţele Bacău, Botoşani, Suceava, Braşov, Alba, Covasna şi Sibiu, iar în Bucureşti, Prahova, Ilfov, Vaslui, Vrancea, Neamţ, Iaşi şi Galaţi atenţionarea este valabilă până la ora 9.

Ceaţa determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

În judeţele din zona Moldovei pe lângă ceaţă, se poate semnala şi chiciură.

Centrul Infotrafic anunţă că pe mai multe drumuri din Capitală şi din judeţele Ialomiţa, Brăila, Buzău, Călăraşi, Suceava, Bacău, Vrancea, Iaşi, Galaţi, Prahova, Ilfov şi altele, se semnalează ceaţă, care reduce vizibilitatea sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Şoferii sunt sfătuiţi să reducă viteza, să evite manevrele riscante, să folosească luminile de întâlnire şi pe cele de ceaţă şi să mărească distanţa de siguranţă între vehicule.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici