Avertizare hidrologică cod portocaliu pe râul Jiu

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod portocaliu pe râul Jiu, unde de joi şi până vineri, la ora 18.00, este posibilă propagarea viiturilor formate anterior, care ar duce la depăşirea cotelor de atenţie şi de inundaţie.

85 afișări
Imaginea articolului Avertizare hidrologică cod portocaliu pe râul Jiu

Avertizare hidrologică cod portocaliu pe râul Jiu (Imagine: www.inhga.ro)

Ca urmare a evoluţiei situaţiei hidrologice din ultimele ore, INHGA a instituit cod portocaliu pe râul Jiu, în sectorul aval, la confluenţa Motru - Dunăre, în judeţul Dolj.

Potrivit INHGA, se menţine codul galben pe râurile Jiu, în sector Rovinari, la confluenţa cu râul Motru, şi afluenţii săi Motru şi Cosuştea, în judeţele Gorj şi Mehedinţi.

De asemenea, s-a decis ridicarea codului galben de pe afluenţii de dreapta ai Oltului din judeţul Vâlcea.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, miercuri seară, o atenţionate cu cod galben, anunţând că până joi după-amiază, din cauza ploilor abundende, se vor produce depăşiri ale cotelor de atenţie pe râuri din judeţele Vâlcea, Mehedinţi, Gorj şi Dolj.

Atenţionarea cu cod galben, emisă miercuri seară la ora 19.00, este valabilă până joi la ora 14.00, fiind anunţate creşteri de debite şi niveluri ale râurilor, cu depăşiri ale cotelor de atenţie, din cauza precipitaţiilor.

Ţinând cont de ploile înregistrate în ultimele ore, care izolat au depăşit 25 de litri pe metru pătrat în trei ore, precum şi a celor prognozate, vor creşte semnificativ debitele şi niveluri pe râurile din bazinele hidrografice Jiu, Desnăţui şi Olt.

Astfel, potrivit atenţionării, vor fi depăşite cotele de atenţie pe râurile Cernovăţ şi Motru, pe sectorul Tarmigani - Faţa Motrului, din judeţul Mehedinţi, Orlea din judeţul Gorj, Desnăţui, pe sectorul Călugărei - Dragoia, din judeţul Dolj şi Bistriţa, din judeţul Vâlcea.

Citeşte şi:

Avertizare meteorologică cod galben pentru 17 judeţe şi Bucureşti

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici