Video Avertizare hidrologică cu cod galben de inundaţii pentru 14 judeţe (Video ProTv)

Ministerul Mediului a avertizat, luni, cu cod galben de inundaţii 14 judeţe din ţară, unde de luni noapte şi până miercuri seară ploile prognozate de meteorologi şi topirea zăpezilor în urma temperaturilor ridicate ar putea duce la creşterea debitele unor râuri până la depăşirea cotelor de atenţie.

97 afișări
"Ca urmare a precipitaţiilor însemnate cantitativ prevăzute pentru intervalul 14 - 15 aprilie 2008, combinate cu cedarea apei din stratul de zăpadă din zona montană, în intervalul 15 aprilie 2008 ora 03.00, 16 aprilie 2008 ora 18.00, se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, pe râurile din bazinele hidrografice Olt (cursul superior şi afluenţii cursului inferior), Vedea, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Ialomiţa, Prahova, Teleajen, Buzău, Râmnicu Sărat, Putna, Trotuş, Bistriţa, Moldova şi Suceava", se precizează în textul avertizării emise de hidrologi şi transmise, luni, de Ministerul Mediului.

Astfel, începând din noaptea de luni spre marţi, debitele şi nivelurile râurilor din judeţele Suceava, Harghita, Neamţ, Braşov, Covasna, Vrancea, Bacău, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Teleorman şi Giurgiu ar putea depăşi cotele de atenţie.

Conform obligaţiilor ce le revin, autorităţile trebuie să urmărească "evoluţia situaţiei hidrometeorologice" şi să comunice în permanenţă cu specialiştii.

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, tot luni, o atenţionare meteo cod galben pentru Bucureşti şi 13 judeţe potrivit căreia, marţi, în zona Moldovei, Muntenie şi a Carpaţilor Meridionali şi Orientali vor cădea precipitaţii însemnate cantitativ care pot atinge izolat şi 60 de litri pe metrul pătrat. Cele 13 judeţe atenţionate sunt Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Ilfov, Neamţ, Prahova, Suceava, Vâlcea şi Vrancea.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, marţi, între orele 00.00 şi 22.00, în zona deluroasă a Munteniei şi a Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va ploua. În intervalul vizat, se vor acumula cantităţi de apă între 25 şi 45 litri pe metrul pătrat, iar izolat, mai ales la munte, chiar şi de 50-60 de litri pe metrul pătrat în 24 de ore.

În Bucureşti şi în împrejurimi, îndeosebi în a doua parte a nopţii de luni spre marţi şi în prima parte a zilei de marţi, cantităţile de precipitaţii vor atinge aproximativ 25 - 30 de litru pe metrul pătrat.

În Carpaţii Orientali şi Meridionali, la altitudini de peste 1.500 de metri, precipitatăţiile vor fi şi sub formă de ninsoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici