Avertizare meteorologică de vânt puternic în judeţul Sibiu

Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare de vânt puternic pentru toată zona de sud a judeţului Sibiu, incluzând zona montană şi Valea Oltului, unde vântul va sufla cu peste 70 de kilometri la oră.

14 afișări
Imaginea articolului Avertizare meteorologică de vânt puternic în judeţul Sibiu

Avertizare meteorologică de vânt puternic în judeţul Sibiu (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, avertizarea de scurtă durată pentru vânt puternic a fost emisă pentru sâmbătă în intervalul orar 8.00 - 14.00, cu posibilitatea de prelungire până sâmbătă seară.

Potrivit avertizării, în întreaga zonă de sud a judeţului Sibiu, unde sunt incluse zona montană (Bâlea Lac, Păltiniş) şi Valea Oltului, vântul va sufla în rafale care pot atinge şi depăşi valoarea de 70 de kilometri la oră.

Potrivit meteorologilor sibieni, la ora 11.00 vântul sufla cu 72 de kilometri pe oră la Bâlea Lac, cu 50,4 kilometri la oră la Păltiniş, cu 57,6 kilometri la oră la Boiţa pe Valea Oltului şi cu aproape 40 de kilometri la oră în municipiul Sibiu.

Datorită acestui vânt puternic, temperaturile înregistrate sunt extrem de calde pentru această perioadă, în municipiul Sibiu înregistrându-se, tot la ora 11.00, 15 grade Celsius, cea mai ridicată valoare din Transilvania.

Meteorologii spun că această valoare este cu mult peste limita normală a acestei perioade când, atât ziua, cât şi noaptea, temperaturile ar trebui să fie sub zero grade Celsius.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici