Avertizarea de inundaţii pe Prut, prelungită până la sfârşitul lunii iulie

Hidrologii au decis să menţină avertizarea de inundaţii pe râul Prut până la sfârşitul lunii iulie, din cauză că apa oprită în acumularea Stânca Costeşti trebuie acum evacuată, astfel că nivelul râului se va menţine peste cotele de atenţie, inundaţie şi chiar de pericol.

20 afișări
Imaginea articolului Avertizarea de inundaţii pe Prut, prelungită până la sfârşitul lunii iulie

Avertizarea de inundaţii pe Prut, prelungită până la sfârşitul lunii iulie (Imagine: Liliana Bujdei/Mediafax Foto)

Astfel, codul roşu va fi menţinut de hidrologi până marţi pe sectorul Prisăcani-Dunăre şi în zona Drânceni din Vaslui iar de marţi până în 31 iulie pe sectorul Fălciu-Dunăre.

Sub avertizarea cod portocaliu se vor afla, de marţi până la sfârşitul lunii iulie, zonele Prisăcani şi Drânceni.

Zona de la barajul Stânca Costeşti şi până la Prisăcani rămâne sub o avertizare cod galben, la fel ca şi zona Chipereşti de pe Jijia.

Avertizarea a fost emisă întrucât nivelurile Prutului se menţin peste cotele de atenţie, inundaţie şi pericol "din cauza tranzitării viiturilor formate anterior prin acumularea Stânca Costeşti", se arată în textul documentului actualizat marţi de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Duminică, hidrologii au extins avertizarea cod galben de inundaţii pe Dunăre, până în 21 iulie pentru staţia Tulcea şi până în 26 iulie pentru Isaccea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici