Avertizarea METEO a intrat în vigoare. Zonele vizate de codul galben. Cât vor ţine ninsorile

  • Atenţionarea cod galben a intrat în vigoare duminică de la ora 18.00 şi va ţine până luni la ora 14.00
  • Va ninge abundent în sudul Banatului, Oltenia şi Muntenia
  • Vântul va atinge, în rafale aproape 60 de km/oră
8475 afișări
Imaginea articolului Avertizarea METEO a intrat în vigoare. Zonele vizate de codul galben. Cât vor ţine ninsorile

Avertizare METEO, în vigoare. Zonele vizate de codul galben. Cât vor ţine ninsorile

Potrivit ANM, atenţionarea cod galben a intrat în vigoare duminică la ora 18.00 şi e valabilă până mâine la ora 14.00. În acelaşi timp este în vigoare o atenţionare de vreme rea în aproape toată ţara, până miercuri la ora 13.00.
 
Zonele vizate de codul galben
 
 
Sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în Munţii Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, iar luni în Muntenia şi zona Carpaţilor de Curbură vor predomina ninsorile, moderate şi însemnate cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăşi local 10 - 20 cm şi izolat 30 - 40 cm.
 
Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45 - 55 km/h în regiunile sudice şi de 60 - 70 km/h în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1.700 de metri, temporar viscolind ninsoarea.
 
Temporar va ninge şi se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar în sudul Câmpiei Române, Bărăgan şi Dobrogea vor fi şi intervale cu lapoviţă şi ploaie şi se va forma polei.
 
Cât o să ţină ninsorile?
 
Ninsorile vor dura până în a doua parte a săptămânii, iar vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Doar local şi temporar va mai ninge.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici