Avocat: Hayssam este închis în Siria din 2008, execută o pedeapsă de 4 ani. Am un act oficial

Omar Hayssam este încarcerat într-o închisoare din Siria încă din 2008, el având de executat o pedeapsă de patru ani pentru infracţiuni la legea siguranţei statului, a declarat, marţi, avocatul său din dosarul Volvo, care a precizat că are o adresă oficială în acest sens din partea statului sirian.

103 afișări
Imaginea articolului Avocat: Hayssam este închis în Siria din 2008, execută o pedeapsă de 4 ani. Am un act oficial

Avocat: Hayssam este închis în Siria din 2008, execută o pedeapsă de 4 ani. Am un act oficial (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Ion Cazacu, avocatul care îl apără pe Omar Hayssam în procesul în care acesta este acuzat de înşelarea mai multor firme de leasing cu capete de tractor Volvo, pe care le-a exportat cu acte false în Siria şi Egipt, a făcut aceste afirmaţii la Curtea de Apel Bucureşti.

Apărătorul a precizat că a depus la instanţă un document provenit, la cererea familiei sirianului, de la Procuratura generală din Siria prin care se atestă "negru pe alb" faptul că Omar Khaled Hayssam execută o pedeapsă de patru ani într-o închisoare din Republica Siriană.

Acest document conţine toate elementele de autenticitate astfel că nu poate fi pusă la îndoială informaţia furnizată, a subliniat Ion Cazacu.

În acest context, el a spus că va fi reluată procedura de citare a clientului său datorită faptului că acum s-a dovedit concret că acesta este în Siria şi că este încarcerat.

Următorul termen de judecată în acest proces a fost stabilit pentru 28 iunie.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în 9 februarie, la TVR, că Omar Hayssam "este bine-mersi" şi nu mai are cancer. Preşedintele preciza că partea română ştie unde se află acesta pentru că este subiect de discuţie cu partea siriană. "Ştim precis şi unde este, şi e bine-mersi, sănătos, nu are nici urme de cancer, nu mai e plin de metastaze, cum era când l-a operat unul din medicii faimoşi ai patriei", a spus atunci Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici