Avocaţii din dosarul Antena Group-RCS&RDS au cerut anularea interceptărilor

Avocaţii din dosarul în care fostul senator Dan Voiculescu este acuzat de complicitate la şantaj au cerut, la termenul de miercuri, anularea interceptărilor realizate în dosar, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale referitoare la realizarea interceptărilor.

2239 afișări
Imaginea articolului Avocaţii din dosarul Antena Group-RCS&RDS au cerut anularea interceptărilor

Avocaţii din dosarul Antena Group-RCS&RDS au cerut anularea interceptărilor (Imagine: Catalina Filip/ Arhiva Mediafax Foto)

Avocaţii celor judecaţi în dosarul Antena Group-RCS&RDS, în care fostul senator Dan Voiculescu este acuzat de complicitate la şantaj, au cerut identificarea interceptărilor realizate de procurorii DNA cu ajutorul SRI şi anularea acestora, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale referitoare la faptul că SRI nu mai poate pune în aplicare mandate de supraveghere tehnică. Astfel, instanţa a dispus trimiterea unor adrese către Direcţia Naţională Anticorupţie şi la Parchetul e pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a se identifica interceptările realizate de SRI însă discuţiile referitoare la această solicitare vor fi reluate la finalul procesului, au anunţat magistraţii.

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 13 aprilie.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată în 1 octombrie 2013, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF Şerban Pop.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj, iar Dan Voiculescu şi fiica sa, de complicitate la această infracţiune. Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În acelaşi dosar este judecat, pentru complicitate la şantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el.

Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii.

În prezent, Dan Voiculescu este încarcerat la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru spălare de bani în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici