Avocaţii lui Adrian Năstase vor cere amânarea executării pedepsei

Avocaţii lui Adrian Năstase vor depune, joi, o cerere de amânare a executării pedepsei, motivată de condiţiile extraordinare în care se află fostul premier, condiţii ce s-ar putea răsfrânge în mod negativ şi asupra familiei acestuia, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, avocatul Ion Cazacu.

1729 afișări
Imaginea articolului Avocaţii lui Adrian Năstase vor cere amânarea executării pedepsei

Avocaţii lui Adrian Năstase vor cere amânarea executării pedepsei (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"Vom depune la Tribunalul Bucureşti o cerere în acest sens, în acord cu dispoziţiile Codului de procedură penală", a mai spus apărătorul lui Năstase.

Cazacu a precizat că amânarea executării pedepsei în cazul clientului său poate fi cerută o singură dată, pentru o perioadă de maximum trei luni.

Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul Trofeul Calităţii, va împlini vineri 62 de ani.

Fostul premier a fost supus, joi dimineaţă, în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală, la o operaţie care s-a încheiat cu succes, starea lui Năstase fiind bună, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Intervenţia chirurgicală, care a început la ora 10.00 şi a durat aproximativ 60 de minute, a vizat, în principal, îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului, o parte a acestora fiind foarte aproape pe laringe şi de glanda tiroidă.

Adrian Năstase a fost norocos, pentru că nu i-au fost afectate structuri anatomice vitale, a declarat şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr, potrivit căruia, la operaţia de joi, medicii au realizat tot ce şi-au propus.

"Din fericire, nu au fost leziuni vitale. Nu va rămâne cu sechele, ci cu cicatrice", a mai spus Lascăr.

Medicul a precizat că fostul premier va mai rămâne în spital aproximativ 14 zile.

Năstase a fost operat sub microscop, deoarece a fost vorba despre o intervenţie chirurgicală de mare fineţe, potrivit aceloraşi surse.

La aceeaşi operaţie, au fost făcute şi intervenţii de chirurgie plastică şi reparatorie, acolo unde a fost cazul, au mai spus sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici