Avocatul Dan Ioan: Chiţac şi Stănculescu speră că vor fi graţiaţi

Cei doi generali în rezervă, Mihai Chiţac şi Victor Athanasie Stănculescu, "se consolează cu gândul şi cu speranţa că poate într-un final li se va graţia sau amnistia pedeapsa", explică avocatul primului, după ce l-a vizitat luni la penitenciar.

120 afișări
Imaginea articolului Avocatul Dan Ioan: Chiţac şi Stănculescu speră că vor fi graţiaţi

Avocatul Dan Ioan: Chiţac şi Stănculescu speră că vor fi graţiaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Avocatul generalului în rezervă Mihai Chiţac - încarcerat în celulă cu cel alături de care a fost şi judecat, Victor Athanasie Stănculescu, în urma deciziei definitive de condamnare a instanţei supreme - a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că cei doi generali sunt oameni cu un caracter puternic, ca de militari, şi că rezistă datorită pregătirii militare pe care o au.

Avocatul Dan Ioan din cadrul Baroului Bucureşti (fost magistrat militar-n.r.), a spus că ziua de naştere a clientului său se apropie, respectiv 4 noiembrie. Cu toate acestea apărătorul a spus că cei doi "se consolează cu gândul şi cu speranţa că poate într-un final li se va graţia sau amnistia pedeapsa".

Potrivit avocatului Dan Ioan, în numele lui Mihai Chiţac va depune, marţi, la Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti o solicitare asemănătoare cu cea formulată de Stănculescu, de suspendare a executării pedepsei. Pe parcursul dezbaterii acestei solicitări se va cere "o expertiză medicală amănunţită a stării de sănătate" a lui Chiţac "pe baza căreia judecătorul va trebui să decidă dacă se impune suspendare executării sentinţei de 15 ani de detenţie".

Apărătorul lui Chiţac l-a vizitat, luni, pe clientul său la Penitenciarul Jilava, unde a discutat cu acesta mai multe ore cu privire la posibilitatea introducerii unei acţiuni prin care să se solicite suspendarea executării pedepsei de 15 ani de închisoare.

Între timp, Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a înregistrat o cerere a generalului Victor Athanasie Stănculescu de întrerupere a executării pedepsei, care va fi judecată în 21 octombrie.

Examenele medicale de la Jilava au confirmat că Stănculescu şi Chiţac suferă de boli cronice

Examenele medicale efectuate celor doi foşti generali Stănculescu şi Chiţac, condamnaţi în "Dosarul Timişoara" şi încarceraţi săptămâna trecută în Spitalul Penitenciar Jilava, au scos în evidenţă faptul că cei doi suferă de boli cronice.

"Tot ce putem spune despre starea de sănătate a celor doi deţinuţi fără a încălca secretul, confidenţialitatea relaţiei doctor-pacient, este că ambii suferă de boli cronice", a declarat, luni seară, agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Monica Pană.

Oficialul a afirmat că nu poate da mai multe detalii despre bolile şi afecţiunile descoperite în cazul celor doi, invocând confidenţialitatea acestor informaţii.

"Ele nu pot fi date publicităţii decât cu acordul explicit al celor doi", a conchis Pană.

Victor Athanasie Stănculescu a fost ridicat, în seara zilei de 15 octombrie, după o conferinţă de presă susţinută în Capitală, de poliţiştii de la Serviciul Urmăriri de la Poliţia Capitalei.

În aceeaşi seară, Mihai Chiţac a fost ridicat de poliţişti, de la domiciliul său din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici